Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Adrian Zarzo, eigenaar sterrenrestaurant Zarzo in Eindhoven:

"Belangrijk dat apparaten gemakkelijk schoon te maken zijn, zoals bij BORA het geval is"

Adrian Zarzo is de eigenaar/chef van het sterrenrestaurant Zarzo in Eindhoven. In zijn professionele keuken waarin de gasten kunnen meekijken, werkt hij alleen met de beste ingrediënten en vertrouwt hij bij diverse bereidingen op de X BO van BORA. "De BORA X BO overtuigt met zijn functionaliteit en design", aldus Adrian Zarzo.

Zarzo groeide op in Benaguasil bij Valencia en verhuisde op 12-jarige leeftijd naar Nederland, waar hij een horeca-opleiding volgde. Sterrenkoks Cees Helder (Parkheuvel), Santi Santamaria (Can Fabes) en Jonnie Boer (de Librije) waren zijn leermeesters en gaven, evenzo als de invloeden uit zijn jeugd, vorm aan zijn eigen kookstijl. In 2013 opende hij zijn restaurant Zarzo, dat twee jaar later al zijn eerste Michelinster ontving. Ook is Adrian inmiddels al enkele jaren eigenaar van restaurant Zuid by Adrian Zarzo.Waar komt je passie voor koken vandaan?
"De passie voor lekker eten is mij met de paplepel ingegoten. Mijn oma was een van de eersten in ons dorp die ook maaltijden serveerde in haar bar.

Wanneer besloot je dat je van deze passie uw beroep wilde maken?
Als kind speelde ik alleen met potten en pannen, al op mijn derde maakte ik met schelpjes mijn eigen paella. Op mijn twaalfde wist ik al dat ik hier mijn beroep van wilde maken.

Omschrijf je kookstijl in drie woorden.
Puur, spannend en eigentijds. Mijn focus ligt op de producten en het creëren van spannende, eigentijdse combinaties. Ik denk graag 'out of the box'.

De gerechten van jouw restaurant Zarzo zijn gebaseerd op traditionele Spaanse recepten – wat ligt er allemaal op het bord?
De gerechten zijn een weerspiegeling van mezelf: de klassieke Spaanse keuken gecombineerd met de Franse keuken, zoals ik heb geleerd van de grote chef-koks. Ik ben geen 'plaatjeskok'. De opmaak krijgt zeker aandacht, maar het wordt geen Mondriaan. Het draait echt om de producten.

Staat er een gerecht uit je kindertijd op het menu?
Ja! Sofrito! Dat is een basissaus met knoflook, ui, tomaat, olijfolie en kruiden. Deze is onderdeel van veel gerechten.

Zarzo is voor de achtste keer op rij bekroond met een Michelinster. Wat maakt het restaurant uniek?
We blijven altijd onszelf en gastvrij. En daarnaast hebben wij een open keuken. Het geeft zicht op mijn team dat alles vers klaar maakt en keihard werkt om onze gasten een onvergetelijke ervaring te bezorgen.

Gasten krijgen bij Zarzo een kijkje in de keuken. Daar gebruiken ze onder meer de BORA X BO voor showcooking. Wat heeft jou overtuigd om een stoomoven te gebruiken?
Met de BORA X BO kook ik puur en geurloos. Daarnaast waren we onder de indruk van het minimalistische design dat uitstekend past bij de strakke, industriële look van ons restaurant.

Heb je een favoriete functie op de BORA X BO en voor welke gerechten gebruik je die?
Ja, we maken graag gebruik van de stoomtechnieken, bijvoorbeeld voor het gerecht met huisgerookte kalfshaas, gepofte aubergine en gepekelde eierdooier.

Gebruik je ook andere BORA-producten? Heb je een favoriet?
Ik ben ook enthousiast over de BORA Tepan roestvrijstalen grill. Een product waarmee ik gerechten kan bereiden zoals ik dat vroeger heb geleerd in Spanje. Voor ons als professionele koks is het belangrijk dat apparaten gemakkelijk schoon te maken zijn en geuren neutraliseren – dat is bij alle BORA-apparaten het geval."

Meer informatie:
Bora
www.bora.com

Publicatiedatum: