Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kasten en dressoirs toegevoegd aan leveringsprogramma 2025

Zitmeubelenfabrikant IMS Benelux druk met vernieuwing van aanbod

Marco van Mierlo is inmiddels een maand aan de slag bij IMS Benelux, dat in 2024 precies 50 jaar bestaat. Als accountmanager Nederland behartigt hij namens de zitmeubelfabrikant en samen met twee binnendienst collega's de belangen van meubelgroepen en solitaire klanten.

"Ik ben me volop aan het inwerken. Volgende week bezoek ik een van onze drie meubelfabrieken in Polen, om daar kennis te maken met de producten en de afdelingen marketing en development. Het bedrijf heeft alles in eigen hand en is in meer dan 40 landen actief. Opvallend is dat er ook een fabriek voor meubelprogramma's is waarin onder andere kasten en dressoirs worden gemaakt, maar die in ons land nog niet gepromoot worden. Daar ligt voor mij een mooie, extra uitdaging", zegt Marco, in het bijzijn van managementassistente Jozien Hollander.


Marco van Mierlo met rechts Jozien Hollander, poserend in de showroom in Beusichem waar ook klanten worden ontvangen.

IMS Benelux BV neemt deel aan internationale beurzen en houdt twee keer per jaar een huisshow. Deze vindt gelijktijdig plaats met de Meubelhartdagen. De komende editie staat in na de zomervakantie gepland. Dan wordt traditiegetrouw de nieuwste collectie fauteuils, banken en kasten getoond. Het meubelbedrijf was ooit actief in het wat lagere segment, maar is inmiddels opgeschoven naar het midden.

Onder de klanten zijn niet alleen grote meubelretailers (veelal onder private label), maar ook kleine zelfstandige woonzaken. "De grootte maakt voor ons niet uit, iedereen krijgt dezelfde behandeling", zegt Marco in de showroom op het verkoopkantoor in Beusichem.

Drie fabrieken
De IMS Group heeft drie fabrieken in Polen waar meer dan 1000 medewerkers de kost verdienen. Op twee van die productielocaties worden zitmeubelen gemaakt, op de derde locatie kasten, salontafels en andere houten meubelen. "In deze laatstgenoemde, zeer moderne fabriek worden ook badkamermeubelen en keukens geproduceerd. Op projectmatige basis kunnen we complete appartementen en hotelkamers inrichten, maar dat doen we nog niet in Nederland. Hier houden we ons met 10 collega's vooral bezig met de verkoop van zitmeubelen."

Moderniseren
De komst van Van Mierlo is voor het bedrijf een mooie gelegenheid om de Nederlandse collectie flink te updaten, te moderniseren. "Nu zijn de zitmeubelen vaak uitgerust met zwarte poten, we denken nu ook aan andere kleuren. Daarnaast gaan we kijken of we het zitcomfort verder kunnen verbeteren door op dat gebied het assortiment uit te breiden, waardoor er keuze is uit bijvoorbeeld binnenvering of schuim in verschillende samenstellingen."

"Er is op de R&D-afdeling veel kennis en kunde in huis, dus het doorvoeren van vernieuwingen moet door het bundelen van krachten van de verschillende expertises van de fabrieken geen probleem zijn. Een voorbeeld hiervan is de houten Tommy tables, die in modulaire banken worden gezet", vult Jozien aan.

In de showroom staat de collectie netjes opgesteld. "Hier in Beusichem, waar we al meer dan 30 jaar zitten, kunnen onze klanten - met name detaillisten - ook consumenten meenemen, zodat ze alles op hun gemakje kunnen bekijken en voelen. Wij zorgen wel voor de koffie en thee."


Het verkoopkantoor met showroom is al 30 jaar op de Markt 6 in Beusichem gevestigd.

Meer informatie:
IMS Benelux B.V.
Markt 6
4112 JS Beusichem
+31 (0) 345 50 90 90
[email protected]
www.imsbenelux.nl