Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Het vapen van de e-commercesector"

Europese Commissie verscherpt regels voor webwinkels als Temu

Van (tuin)meubelen tot woondecoratie en van verlichting tot huishoudartikelen: welk product je online ook zoekt, de kans is groot dat de Chinese webwinkel Temu in de zoekresultaten verschijnt. Het bedrijf heeft een enorme groei weten te realiseren in een relatief korte tijd. Maar dat gaat niet altijd op de juiste manier, dat vindt Europese Commissie.


Foto: Dreamstime.

De Europese Commissie eist daarom dat Temu zich moet houden aan Europese wetgeving (Digital Service Act). Zo moet het bedrijf onder meer transparantie bieden over de identiteit van verkopers op het platform en de werking van de algoritmes.

Nicole Stofberg, lector platformeconomie aan de Haagse Hogeschool, vertelt aan NOS dat Temu "agressieve en oneerlijke praktijken gebruikt die kinderen verslaafd maken". Door beloningen te geven, door te zeggen: 'duizenden kinderen hebben dit gezien'. "Kinderen zijn daar vatbaar voor. Wat mij betreft, is Temu het vapen van de e-commercesector."

Bron: NOS

Publicatiedatum: