Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zo staat de industrie ervoor in Duitsland, Frankrijk en Italië

Zoals eerder deze week bekend werd, zet het herstel van de Nederlandse industrie verder door. Zowel de productie als het aantal nieuwe orders stijgt sterk, zo blijkt uit de Nevi Inkoopmanagersindex. Ook in Duitsland en Frankrijk gaat het de goede kant op. Terwijl de industrie in Italiƫ juist nog harder krimpt. Dat bleek maandag uit definitieve cijfers van S&P Global.Duitse industrie
De Duitse industrie is in mei weer minder gekrompen. De inkoopmanagersindex voor de Duitse industrie steeg van 42,5 naar 45,4, de hoogste stand in vier maanden. Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

Franse industrie
De Franse industrie is in mei gekrompen, maar iets minder sterk dan in april. De inkoopmanagersindex voor de Franse industrie bleek te zijn gestegen van 45,3 naar 46,4. Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

Italiaanse industrie
De Italiaanse industrie is in mei nog harder gekrompen. De inkoopmanagersindex voor de Italiaanse industrie daalde van 47,3 naar 45,6, de laagste stand in vijf maanden.
Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

Meer informatie:
S&P Global
www.spglobal.com

Publicatiedatum: