Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Families Visscher en Harms dragen aandelen van Hamat Groep over

Herbert en Janette Altena-Visscher zetten de Hamat Groep als enige aandeelhouder voort. Herbert Altena is en blijft algemeen directeur van het familiebedrijf uit Genemuiden. Dit is de uitkomst van een toekomstvisie die de aandeelhouders van de Hamat Groep de afgelopen periode hebben ontwikkeld. Tot de Hamat Groep behoren de bedrijven Hamat, Avimat Coating, BVBVD, Grasspartners, tété Total Flooring en het Indiase Coco Fibre Industries.

Tot dusver waren drie families de aandeelhouders van de Hamat Groep. Samen met Bureau IJsselvliet ontwikkelden zij een toekomstvisie op de overdracht naar de derde generatie. Vanuit die visie hebben de families Visscher en Harms besloten hun aandelen in Hamat Holding BV over te dragen aan de familie Altena. Deze stap is op 31 mei geconcretiseerd.Tété
De familie Harms heeft op dezelfde datum de aandelen overgenomen van Tapijt Groothandel Twente BV in Hengelo (Ov). Deze vennootschap levert onder de naam tété Total Flooring uitgebreide collecties merkvloeren en vloerbedekkingen. De huidige samenwerking tussen Hamat en tété zal gecontinueerd worden van beide zijden.

Over Hamat
Hamat Groep is als specialist in vloer- en entreezones wereldwijd actief in meer dan zestig landen. Via verticale integratie van het complete productieproces levert het bedrijf exclusieve producten van hoogwaardige kwaliteit. Vanuit Genemuiden en India produceert en levert Hamat deurmatten, kunstgras, tapijt, sportvelden en pvc-vloeren. Dankzij een volledig geautomatiseerd hoogbouwmagazijn (16.700 pallets) garandeert Hamat een snelle levering tegen scherpe prijzen.

Duurzaamheid
Hamat investeert veel tijd en geld in de ontwikkeling van duurzame producten, productiemethodes en procedures. Op die manier wil het bedrijf afval beperken en het energieverbruik verminderen. Hamat ontwikkelde onlangs bijvoorbeeld een 100 procent natuurlijke kokosmat.

Voorzetting beleid
De veranderingen binnen het aandeelhouderschap van de Hamat Holding hebben geen gevolgen voor de 180 medewerkers van het bedrijf. Ook voor klanten en relaties verandert er niets. Algemeen directeur Herbert Altena zet het beleid voort dat hij sinds 2016 heeft ingezet. Hamat Groep blijft vanuit een vooraanstaande positie inspelen op trends en nieuwe marktontwikkelingen.

Meer informatie:
Hamat
Spoelstraat 16
8281 JT Genemuiden
+31 (0)38 – 385 55 28
[email protected]
www.hamat.com

Publicatiedatum: