Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Advertorial:

Een frisse eerste indruk: de voortuin

Het eerste wat iemand ziet als hij bij je woning aankomt, is je voortuin en je voordeur. Als de tuin en de deur er niet uitzien, dan zal de persoon geen goede eerste indruk krijgen. Met wat kleine aanpassingen, zoals mooie planten en een nieuw naambordje, kun je de voorkant van je woning makkelijk en snel een kleine make-over geven. Label2X vertelt in een blog hoe!De voortuin
Voordat je bij de voordeur aankomt, zal de eerste blik op de tuin gegeven worden. Het is dan ook belangrijk voor het aanzicht hoe de voortuin eruit ziet. Over het algemeen zijn de meeste voortuinen niet groot en hebben ze meerdere functies. Zo vinden veel mensen het fijn als er tegels zijn, waar je bijvoorbeeld je fiets kunt neerzetten, is er een plekje om te kunnen zitten en staan er planten. Door de voortuin vrij te maken van onkruid en eventueel overgroeiende planten een snoeibeurt geven, ziet je tuin er al snel mooier en netter uit. Heb je juist alleen maar tegels? Door een mooie border te maken of potten neer te zetten, voeg je toch nog wat kleur toe. Plant het vol met wat seizoensklassiekers zoals bloembollen, violen of chrysanten en het is meteen een vrolijk aanzicht. Ook kun je kiezen voor wat hogere beplanting om de inkijk naar binnen te beperken.

De voordeur
Na de voortuin zal natuurlijk meteen de voordeur ook opvallen. Het onderhoud hieraan is het eerste wat ze zien. Je kunt de voordeur al opfrissen door eens goed schoon te maken en de ramen te wassen. Toch zal ook de deur eens in de zoveel jaar een likje verf nodig hebben. Na het verven lijkt de deur wel weer als nieuw! Om je gasten helemaal te verwelkomen is het ook leuk om de voordeur wat te decoreren. Een deurmat met leuke print of een grappige quote is meteen een goede opener. Ook kun je zelf een naambord maken, met niet alleen het huisnummer, maar ook jullie namen of zelfs een leuke afbeelding erbij. Dit is meteen een warm welkom en weten je gasten meteen dat ze goed zitten.

Praktische overwegingen
Over het algemeen is de achtertuin de plek waar je relaxed wil kunnen zitten om tot rust te komen. Aan de voortuin wordt dan ook een stuk minder aandacht besteed omdat het meer praktisch wordt ingericht. Dit is niet heel gek, maar niet per se nodig. Ook in de voortuin kun je het gezellig aankleden en er een plek van maken waar je even kunt zitten. Probeer de praktische dingen, zoals een plek voor de fietsen of vuilnisbakken, netjes weg te werken, zodat ze niet in het zicht staan en zo kun je ook van je voortuin een fijne plek maken.

Publicatiedatum: