Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Made in Germany lijkt niet langer haalbaar'

Meubelfabriek Spectral in zwaar financieel weer en vraagt insolventieprocedure aan

''Met grote verslagenheid heeft Spectral B.V. op woensdagmiddag 29 mei 2024 te horen gekregen dat de meubelfabriek "Spectral Audio Möbel GmbH" insolventie heeft moeten aanvragen,'' stuurde Remco Aldenkamp van Spectral B.V. vorige week naar zijn partners in Nederland.

Insolventie verwijst naar de financiële situatie waarin een bedrijf niet in staat is zijn schulden tijdig te betalen. Dit kan leiden tot juridische procedures, zoals een faillissement. Insolventie wordt vaak beschouwd als het voorstadium van faillissement.

''Deze maandag 3 juni worden alle Spectral-medewerkers geïnformeerd en zal er gestart worden met een insolventieprocedure: dit betekent dat alle lopende orders normaal worden geproduceerd en er in de tussentijd wordt gekeken of er een doorstart mogelijk is.

Uiteraard beseffen wij dat dit veel vragen oproept. Echter, gaan wij er nog steeds vanuit dat wij voldoende orders hebben uitstaan om deze moeilijke periode door te kunnen komen, vertrouwende op een doorstart van het merk Spectral.''

Made in Germany
"Wat in 1994 begon met een idee, werd in 1997 ontdekt door de familie Aldenkamp. Sindsdien heeft het merk Spectral ons nooit meer losgelaten, en in 2002 vormde het de basis voor de oprichting van Spectral B.V. als zelfstandige distributeur.

In de afgelopen jaren is dit prachtige merk Spectral zeer succesvol geworden in Nederland en België. Daarom is de verslagenheid binnen ons volledige team van toegewijde Spectral-medewerkers en onze familie onbeschrijfelijk groot.

Waar het Duitse merk Spectral dacht te kunnen overleven, lijkt het erop dat 'Made in Germany' in het huidige economische klimaat in Duitsland op deze manier niet langer haalbaar is."

Meer informatie:
Spectral B.V. - Remco Aldenkamp
[email protected]
www.spectral.nl