Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

FNV: 'Werkenden verdienen betere bescherming tegen grensoverschrijdend gedrag'

De Nederlandse overheid vindt dat er geen extra wetgeving nodig is om mensen op en rond het werk te beschermen. "Dit terwijl de werkvloer voor veel mensen geen veilige plek is", aldus de FNV. Daarom gaat de vakbond op 21 juni a.s. actievoeren in Den Haag.


Foto: Dreamstime.

De FNV vindt dat werkende onvoldoende beschermd zijn tegen grensoverschrijdend gedrag op meerdere terreinen: woon-werkverkeer, (in) formele bedrijfsuitjes, thuiswerken, online contacten tussen collega's onderling en met klanten. Dit geldt voornamelijk voor zzp'ers,
stagiaires, vrijwilligers, sollicitanten en ex-werknemers.

Nederland heeft toegezegd het internationale verdrag C190 te ratificeren. In dit verdrag staat dat personen, waaronder deze groepen, ook op bovengenoemde terreinen beschermd moeten worden tegen grensoverschrijdend gedrag. Het ministerie van SZW vindt dat de wetgeving niet aangepast hoeft te worden om goede bescherming te bieden. "Wij wel. Want uit alle berichtgeving over The Voice, NOS Sport en vele andere voorbeelden blijkt dat het nog niet goed genoeg is geregeld", aldus de FNV.

Publicatiedatum: