Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Uzin Utz introduceert service samen met groothandel INTR

Bedrijf lanceert als eerste in de vloerenbranche een recycleservice voor kunststofverpakkingen

Uzin Utz introduceert samen met groothandel INTR. een innovatieve recycleservice voor hun kunststof PP-emmers en HDPE-cans. Dit initiatief is een samenwerking met de Haaksbergse leverancier Dijkstra Plastics met hun start-up FIRE-OFF en de Houweling Group. Hiermee wordt het voor klanten van Uzin Utz en INTR. mogelijk gemaakt om lege kunststof emmers en cans terug te leveren, zodat deze 100% gerecycled kunnen worden.

Sinds de opening van de Groenste Fabriek van Nederland en het gebruik van gerecycled kunststof (PCR) in alle productverpakkingen speelt Uzin Utz een leidende rol in duurzaam ondernemen. Deze nieuwe recycleservice, die als test bij het INTR. Point in Hengelo en een tweetal goede relaties is gestart, stimuleert klanten actief deel te nemen aan het inzamel- en recyclingproces. Uzin Utz is samen met groothandel INTR. de eerste in de vloerenbranche die deze dienst aanbiedt aan hun klanten."In samenwerking met FIRE-OFF willen we samen met onze leveranciers bijdragen aan de grondstoffentransitie. Producenten worden steeds meer verplicht PCR-verpakkingen te produceren, maar de beschikbaarheid van PCR-grondstoffen kan in de toekomst ontoereikend worden, omdat verpakkingen vaak als restafval eindigen," legt Nadine Schuurmans, Medewerker Duurzaamheid van Uzin Utz, uit. "Met FIRE-OFF bieden we niet alleen deze inzamelservice aan onze klanten, maar verzamelen we ook voldoende grondstoffen om nieuwe PCR-verpakkingen te produceren. Het mooie is dat een ingeleverde gebruikte emmer of can, via FIRE-OFF en de leveranciers Dijkstra Plastics en Houweling Group, weer een nieuwe verpakking wordt. Geheel circulair dus."

Klanten uit de vloerenbranche kunnen op diverse manieren bijdragen aan het inzamelingsprogramma: door hun verpakkingen in te leveren bij een van de INTR-points of door deze zelf te verzamelen. "Dankzij de samenwerking met onze groothandel INTR. is deelname aan het programma nog toegankelijker en laagdrempeliger geworden voor onze klanten", voegt Product Manager Tom Borggreve van Uzin Utz toe.

De pilotfase van het project is al van start gegaan bij Boerhof Projectinrichters, Iedema Projectstoffeerders en het INTR. Point in Hengelo om verbeterpunten te identificeren en de beweegredenen van klanten beter te begrijpen. Na deze testfase is het plan om de service landelijk uit te rollen.

"We zijn samen verantwoordelijk voor een betere toekomst. Met deze service hopen we onze klanten te inspireren en bieden we hen een eenvoudige manier om bij te dragen aan duurzaamheid", concludeert Joost Heijnen, Marketing- en Product Manager bij INTR.

Meer informatie:
Uzin Utz
Poortakkerstraat 37/0102
9051 Gent
+32 (0)9 222 33 80
[email protected]
www.be.uzin-utz.com

INTR.
Hamburgweg 8
7418 ES Deventer
+31 (0)88 020 4000
[email protected]
www.intr.nl

Publicatiedatum: