Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Voor 2e keer 24-uurs staking FNV Metaal

FNV Metaal roept zijn leden in de Metaal & Techniek maandag in Limburg voor de 2e keer op tot een 24-uurs staking voor een goede cao. Eerder waren er al 24-uurs stakingen in Drenthe, Friesland (2x), Gelderland, Groningen, de Noordoostpolder(2x), Noord-Brabant, Noord-Holland (2x), Utrecht (2x), Twente en in de regio Zuidwest (2x). Morgen wordt er ook gestaakt in Overijssel/Gelderland en voor de 2e keer in Noord-Brabant. Meerdere stakingen volgen.


Foto: Dreamsitme.

Werkgevers blijven zich verzetten
FNV cao-onderhandelaar Peter Reniers: "Het gebrek aan bereidheid om tegemoet te komen aan onze belangrijkste cao-eisen, met name op het gebied van (jeugd)loon, zwaarwerk-regeling en generatiepact, blijft zwaar teleurstellend. De werkgevers blijven zich, maar verzetten tegen het afsluiten van een voor onze leden goede cao. Ze zitten op een heel ander spoor dan hun kompanen in de sector Metalektro, waar we onlangs een degelijk cao-onderhandelingsresultaat mee hebben afgesloten. Boven op de reparatie cao die daaraan voorafging."

Fors ingeleverd op koopkracht
Reniers: "We hebben de afgelopen cao-periode fors ingeleverd op koopkracht, maar hier lijken de werkgevers totaal geen boodschap aan te hebben. De sector moet echt voorbereid zijn op de uitdagingen van de toekomst, zoals de energietransitie, automatisering en digitalisering. Daarvoor moet de nieuwe cao staan als een huis. Daarom blijven we staken, net zolang tot we een goede cao hebben."

Financiƫle gaten dichten
Karin Veugelers, FNV Metaal bestuurder Limburg: "Werknemers in Limburg hebben deze maand wel vakantiegeld gekregen en dat is in deze dure tijden hartstikke welkom. Maar ze hadden ook heel graag een stevige loonsverhoging erbij gezien, zodat ze van dat vakantiegeld ook echt op vakantie kunnen. In plaats van het vakantiegeld te moeten gebruiken voor het dichten van de financiƫle gaten."

Meer informatie:
FNV
www.fnv.nl

Publicatiedatum: