Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste paal nieuw DC GAMMA en Karwei geslagen

Met het slaan van een officiële eerste paal is doe-het-zelfretailer Intergamma gestart met de bouw van een nieuw, 94.000 m² groot distributiecentrum in Tiel. Het nieuwe distributiecentrum gaat alle 377 huidige plus eventueel toekomstige GAMMA- en Karwei-bouwmarkten bedienen in Nederland en België.

In feestelijk bijzijn van directie, franchisenemers en partners werd woensdag 29 mei de officiële eerste paal geslagen door Joost de Beijer, CEO Intergamma, en directieleden van ontwikkelaar Montea en bouwbedrijf Remmers Groep.

Oplevering en vervolgens ingebruikname van het nieuwe distributiecentrum staat gepland voor de zomer 2025. Het pand wordt BREEAM-Excellent gecertificeerd en is voorzien van diverse duurzaamheidsvoorzieningen waaronder 22.000 zonnepanelen en een gasloze klimaatbeheersing.Herontwikkeling maatschappelijk verantwoorder
Sinds 2001 zijn Intergamma's logistieke activiteiten gehuisvest op meerdere locaties in Tiel. Het nieuwe distributiecentrum wordt gebouwd op het voormalige AGC-glasfabriekterrein, niet ver van de bestaande locaties.

Naast meer efficiëntie en minder verkeersbewegingen heeft die keuze volgens ceo Joost de Beijer meerdere grote voordelen: "Het is ons bewuste streven om met een modern, duurzaam DC een toekomstbestendige logistieke thuisbasis te behouden centraal in ons winkelnetwerk. Daarnaast vinden we het maatschappelijk verantwoorder om voor herontwikkeling op een bestaand industrieterrein te kiezen in plaats van een groot oppervlakte schaarse, nog onontwikkelde grond. En door niet naar elders in het land te verhuizen is ook de impact op het privéleven van de circa 200 logistieke medewerkers van onze partner nihil. Ook dát vinden we heel belangrijk."

In het nieuwe DC kan een breder assortiment worden opgenomen, zodat we onze winkels en klanten nog beter kunnen helpen en daarnaast zullen de doorlooptijden tussen bestellen en leveren korter worden. Logistiek dienstverlener DHL Supply Chain wordt verantwoordelijk voor de daadwerkelijke operatie. Als langetermijnpartner werkt DHL Supply Chain al samen met Intergamma in het huidige distributiecentrum in Tiel.

Meer informatie:
Intergamma
www.intergamma.nl

Publicatiedatum: