Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Parador neemt nieuw logistiek centrum in gebruik

De kasten zijn opgezet, de kantoren ingericht, de IT-infrastructuur is geïnstalleerd en de producten liggen op hun plek in hun nieuwe 'thuis'. Het nieuwe logistiek centrum van Parador kan in gebruik genomen worden. Na een bouwperiode van minder dan een jaar en een inrichtingsperiode van ongeveer drie maanden is het mammoetproject, een van de grootste investeringen in de geschiedenis van Parador, afgerond. De eerste bomen en bossen op het veld van 60.000 m² groeien al."Het nieuwe logistiekcentrum biedt onze organisatie niet alleen een aanzienlijke meerwaarde, maar heeft ook veel positieve effecten op de regionale economie. Het biedt namelijk de basis voor verdere groei, waardoor nieuwe werkplekken zullen ontstaan", benadrukt CSCO Lutz Michaelsen als verantwoordelijk directeur van de Supply Chain.

De belangrijkste argumenten voor de bouw van het nieuwe logistieke centrum van Parador zijn efficiëntie, duurzaamheid en versterking van de vestiging in Coesfeld. Met de nieuwbouw en de bijbehorende centralisatie van de magazijnen verbetert Parador de algehele efficiëntie van zijn logistiek en kan hij zich veel flexibeler opstellen. De externe opslagen van Parador in de omgeving kunnen worden gesloten, waardoor ongeveer 30% van de eerdere transporten niet meer nodig is, wat overeenkomt met circa 6000 ritten per jaar.

Het officiële openingsfeest van het nieuwe logistiekcentrum zal in de zomer van dit jaar plaatsvinden.

Feiten:

  • Terreinoppervlakte: 60.000 m²
  • Oppervlakte logistiekcentrum: 30.000 m²
  • Opslagcapaciteit: 30.000 pallets
  • Klaar voor gebruik: voorjaar 2024
  • Aantal ritten wordt met 30% (6000 ritten) verminderd
  • PV-installatie voor het dak, stroom wordt zelf opgewekt
  • Streven naar CO2-neutrale productie in 2025

Meer informatie:
Parador
www.parador.de

Publicatiedatum: