Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Afzetprijzen producenten nagenoeg gelijk

De afzetprijzen van de Nederlandse industrie waren in april gemiddeld 0,1 procent lager dan in april 2023, meldt het CBS. Een maand eerder was de prijsdaling 0,8 procent.Grotere stijging olieprijzen jaar op jaar
De ontwikkeling van de afzetprijzen in de industrie hangt sterk samen met de prijsontwikkeling van ruwe aardolie. In april kostte een vat ruwe North Sea Brent olie 83 euro, bijna 9 procent meer dan een jaar eerder. In maart kostte een vat ruwe North Sea Brent bijna 78 euro. Dat was ruim 5 procent meer dan een jaar eerder.

Producten van de aardolie-industrie waren in april 1,0 procent duurder dan in april 2023. In maart lagen de prijzen 1,5 procent lager dan een jaar eerder. Ook in de chemische industrie hangt de afzetprijs over het algemeen samen met de olieprijs. De afzetprijzen van de chemische industrie waren in april 2,9 procent lager dan een jaar eerder. In maart lagen de prijzen 5,0 procent lager dan in maart 2023.

Afzetprijzen industrie stijgen in april
De afzetprijzen van de industrie zijn in april ten opzichte van maart met 0,8 procent gestegen. De prijzen op de buitenlandse en binnenlandse markt stegen met respectievelijk 1,1 procent en 0,2 procent.

Publicatiedatum: