Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Expovorm International draait mee in take-back programma rolvinyl

JMT Floorcoverings werkt hard aan duurzame opties vloerbedekking voor optimaal stand design

Achter de schermen wordt er door het team van JMT Floorcoverings hard gewerkt aan duurzame opties vloerbedekking voor optimaal stand design. De nieuwe collectie rolvinyl met textielrug was een mijlpaal: volop designkeuze en van de rol snel te leggen op dubbelzijdig tape, dus de ondervloer wordt gespaard. "We zetten een volgende stap met de deelname van Expovorm International in Almelo aan het vinyl take-back programma van JMT Floorcoverings, in samenwerking met Unilin Recover", aldus JMT Floorcoverings.Transport van volle bigbags
Een bigbag houder staat inmiddels te 'shinen' in het ruime magazijn van Expovorm. De houder met handige ratelkoppen is door JMT Floorcoverings voor de opstart in bruikleen gegeven. Bigbags met waterdichte liner zijn uiteraard ook geleverd bij Expovorm; zo kunnen het Classic en Wtex/Btex rolvinyl gescheiden, lijmvrij, schoon en droog verzameld worden. De volle bigbags worden vervolgens naar de magazijnen van JMT Floorcoverings te Dinteloord getransporteerd.

Duurzaamheid in combinatie met veelzijdig vinyldesign
JMT Floorcoverings slaat van alle landelijke deelnemers de volle bigbags op: deze bigbags worden daarna per volle trailerlading gerecycled naar nieuwe grondstof door Unilin Recover. Een prachtige ketensamenwerking voor duurzaamheid gecombineerd met het veelzijdige vinyldesign.

Primeur: Duurzaam design, hergebruik en recycling: Circular Flex 2.0
Daarbij heeft Expovorm International een primeur: in samenwerking met Forbo Flooring verzorgt JMT Floorcoverings retouren van lijmvrije LVT/PVC vloeren naar de recyclingfabriek van Forbo in Coevorden. Forbo stuurt een eigen bigbag, die overigens ook in de JMT Floorcoverings bigbag houder past. Expovorm is als eerste aangemeld, het opruimen en verzamelen is bij Expovorm in volle gang.

De volle bigbag wordt voor dit retourmateriaal rechtstreeks door Forbo zelf opgehaald, waar een vergoeding voor wordt berekend. Forbo Flooring zorgt dus voor de gehele logistiek, JMT Floorcoverings regelt de aanmelding en administratie van de deelnemer bij Forbo.

Meer informatie:
JMT Floorcoverings
+31 167 528339
[email protected]
www.jmtfloorcoverings.nl

Publicatiedatum: