Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bolon Benelux verhoogt aandeel gerecycleerd vloerenmateriaal van 28 naar 68%

Duurzaamheid is voor Bolon Benelux geen loze kreet. Ruim 75 jaar geleden startte Bolon startte met een visionair idee: het vervaardigen van geweven karpetten uit afvalmateriaal. Met andere woorden, recycling lang voordat dit begrip een trend werd. Duurzaamheid zit dan ook diepgeworteld in ons DNA. Het vormt een belangrijk onderdeel van wie we zijn als bedrijf. "We zijn er trots op dat onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid terug te vinden zijn in al onze producten en niet alleen in exclusieve nichecollecties. Op het gebied van duurzaamheid is Bolon de wereldwijde marktleider", aldus Bolon Benelux.

Al de producten bevatten nu 68% gerecyclede materialen en hebben per vierkante meter 0% impact op het klimaat. Bij Bolon Benelux zijn ze ervan overtuigd dat gerecycled materiaal de oplossing is voor zowel het klimaat als circulariteit.Klimaatneutrale producten
"Bij Bolon hebben we geen speciale 'groene' nodig, omdat al onze vloeren al groen zijn. Gemaakt van bio-PVC, gerecycled PVC en gerecyclede kalk, bevat elke vierkante meter maar liefst 68% gerecyclede materialen. En het beste van alles? Onze vloeren hebben per vierkante meter een nulimpact op het klimaat. Niet voor niets de meest hoogwaardige designvloeren op de markt", aldus Bolon Benelux.

Klimaatneutrale productie
De volledige productie vindt plaats in de fabriek in Ulricehamn, Zweden. Hier werken ze in een droge faciliteit, waar geen vloeistoffen worden gebruikt, behalve water voor luchtbevochtiging. Bovendien heeft de fabriek een gesloten koelsysteem zonder toevoegingen en zonder waterverbruik. "We zijn er trots op dat we uitsluitend hernieuwbare en gecertificeerde elektriciteit gebruiken, waardoor onze productie volledig klimaatneutraal is. Met onze zonnepanelen op het dak wekken we zelfs 25% van ons jaarlijks energieverbruik op."

Meer informatie:
Bolon Benelux
Amsteldijk 43H
1074 HV Amsterdam
+31 6 3831 4253
[email protected]
www.bolon.com

Publicatiedatum: