Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gemeente Heerlen maakt zich sterk voor hergebruik meubelen

De gemeente Heerlen omarmt circulariteit door ook in eigen huis een tweede leven te geven aan meubels. Zo is er in de trouwzaal bewust gekozen voor duurzame producten en diensten in samenwerking met lokale ondernemers.


Foto: Dreamstime.

Nieuw (hergebruikt) leven in de trouwzaal
Vanaf dit jaar kan men elkaar weer het ja-woord geven in de trouwzaal in het stadhuis. De trouwzaal heeft een karakteristieke bouwstijl vanuit de jaren veertig, maar nu zijn er moderne en duurzame vernieuwingen aan toegevoegd. Voor de renovatie van de trouwzaal is er bewust gekozen voor duurzame producten en diensten. Stoelen krijgen een tweede leven en een lokale ondernemer heeft een tafel gemaakt van gerecyclede kerkbanken.

Sinds kort staat er ook een mooie Schimmelvleugel in de trouwzaal. Deze vleugel is gebouwd aan het einde van de tachtiger jaren en heeft door een opknapbeurt een tweede leven gekregen dankzij Piano Crescendo uit Hoensbroek.

"Hergebruik van materialen en grondstoffen is goed voor het milieu, maar ontsluit ook nieuwe economische waarde. Onze kledingbeurs en keuze voor lokaal gemaakte circulaire meubels onderstrepen ditH. Langzaam maar zeker wordt circulariteit zo het nieuwe normaal", aldus wethouder Milieu en Circulariteit Casper Gelderblom.

Bron: Heerlen

Publicatiedatum: