Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

FNV Metaal blijft stakingen uitroepen

FNV Metaal roept zijn leden in de Metaal & Techniek donderdag in Overijssel/Gelderland en Noord-Brabant op tot een 24-uurs staking voor een beter cao. Eerder waren er al 24-uurs stakingen in Drenthe, Friesland, Gelderland, Groningen, de Noordoostpolder, Limburg, Noord-Brabant, Noord-Holland (2x), Utrecht (2x), Twente en in de regio Zuidwest (2x). Gisteren, maandag 27 mei, werd er ook voor de 2e keer gestaakt in Friesland. Meerdere stakingen volgen binnenkort.


Foto: FNV.

Zwaar-werk regeling
FNV cao-onderhandelaar Peter Reniers: "Het gebrek aan bereidheid om tegemoet te komen aan onze belangrijkste cao-eisen, met name op het gebied van (jeugd)loon, zwaarwerk-regeling en generatiepact, blijft zwaar teleurstellend. De werkgevers blijven zich maar verzetten tegen het afsluiten van een voor onze leden goede cao. Ze zitten op een heel ander spoor dan hun kompanen in de sector Metalektro, waar we onlangs een degelijk cao-onderhandelingsresultaat mee hebben afgesloten. Boven op de reparatie cao die daaraan voorafging."

Fors ingeleverd op koopkracht
Reniers: "We hebben de afgelopen cao-periode fors ingeleverd op koopkracht, maar hier lijken de werkgevers totaal geen boodschap aan te hebben. De sector moet echt voorbereid zijn op de uitdagingen van de toekomst, zoals de energietransitie, automatisering en digitalisering. Daarvoor moet de nieuwe cao staan als een huis. Daarom blijven we staken, net zolang tot we een goede cao hebben."

Opnieuw in staking
Saraya van der Geer, FNV Metaal bestuurder Gelderland/Overijssel: "Ook in Overijssel en Gelderland gaan werknemers in de Metaal & Techniek opnieuw in staking, omdat ze zwaar ontevreden zijn over het eindbod van de werkgevers. Zij komen nog steeds niet over de brug met een sterk verbeterd voorstel. Dus zullen de stakingen ook in Overijssel en Gelderland doorgaan. Net zo lang tot er ook in deze sector een fatsoenlijke cao wordt afgesproken."

Bron: FNV

Publicatiedatum: