Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
TOOON. by Toon De Somer maakt zich op voor opening showroom

'Een mijlpaal, nadat we allerlei beproevingen hebben doorstaan'

Momenteel worden in Antwerpen alle zeilen bijgezet voor een succesvolle opening van Toon De Somer's & TOOON. by Toon De Somer's nieuwe showroom. Toon De Somer heeft haar bedrijfsactiviteiten opgesplitst onder kantoor/projectinrichting en meubelfabrikant. Deze eerste zal verdergezet worden onder de naam Toon De Somer en de meubelfabrikant gaat verder onder het merk TOOON. by Toon De Somer. Dit schept meer duidelijkheid naar de klanten en consumenten toe. Met TOOON. kunnen er zo nieuwe markten aangeboord worden.


Anthony Coates in de nieuwe showroom van TOOON. by Toon De Somer.

Tussen 2 en 7 juni, tijdens Antwerp Design Week (ADW), zullen de deuren geopend worden voor het professioneel publiek. Op 5 juni wordt er 's avonds een groot evenement gehouden om de opening feestelijk te vieren. Inschrijven kan hier. De designstoelen, tafels, bureaustoelen en fauteuils van het label TOOON. die afkomstig zijn van de kantoorinrichter Toon De Somer worden hier gepresenteerd, alsook een aantal nieuwe designmeubelen. Bezoekers krijgen de kans om achter de schermen te kijken bij de meubelproducent. Ook ontwerpers Axel Enthoven en Mathias De Ferm zullen van de partij zijn. Tevens krijgen mensen een cementdemonstratie waarin het vakmanschap achter de ontwerpen wordt getoond.

Met deze aankomende mijlpaal in het vooruitzicht neemt Anthony Coates de tijd om terug te kijken op de eerste zes jaar van TOOON. Hij is partner en verantwoordelijk voor de sales binnen de organisatie. Samen met team-TOOON. hebben ze in België naam gemaakt. Ook in Duitsland leveren ze inmiddels aan zo'n 50 winkels en hebben ze kortelings een samenwerking met een agent in Nederland voor de projectmarkt.

Beproevingen doorstaan
Er mag gesteld worden dat het voortvarend gaat bij TOOON. Toch is dat niet zo vanzelfsprekend, legt Anthony uit. "In 2018 zijn we begonnen. In de eerste zes jaar hebben we van alles meegemaakt; torenhoge containertarieven, explosieve prijsstijgingen, onverwachte oorlogen, energiecrisis en uiteraard een pandemie. Toch hebben we al deze uitdagingen doorstaan en zijn we er sterker uitgekomen."

Wendbaar en korte lijntjes
Vrijwel de gehele sector heeft met dezelfde uitdagingen te maken gekregen. Echter is niet ieder bedrijf er op dezelfde manier uitgekomen. Volgens Anthony zijn er verschillende redenen waarom TOOON. de beproevingen doorstaan heeft. "Ten eerste omdat we nog een jong bedrijf zijn. Dan ben je wat wendbaarder, vergeleken met een grote organisatie. Ook het vertrouwen dat we krijgen van klanten heeft ons erdoorheen geholpen. Door goed te blijven communiceren, blijven de lijntjes kort en kan je met elkaar meedenken."

Luisteren
Bij TOOON. beseffen ze maar al te goed dat je het niet allemaal alleen kan doen. Zelfs tot aan het ontwerpproces is dit terug te zien. "Wij hebben de kennis en ontwerpers in huis, maar wie zijn wij om te zeggen dat iets mooi is? Dat is niet aan ons. Daarom gaan we veel in gesprek met dealers én eindgebruikers. Luisteren is het sleutelwoord." Zo komt het regelmatig voor dat een klant met een idee komt. Dan gaat het team van TOOON. naar de tekentafel om het idee uit te werken, zodat het op een goede manier gerealiseerd kan worden.

Afwijken van de massa
Maar met gepaste trots vertelt Anthony dat het succes ook te wijten is aan de producten die TOOON. maakt. "We hebben een slim product, dat afwijkt van de massa. Ik begrijp dat iedereen dat zegt, maar het is echt zo! Onze TST tafel komt niet van een band gerold in Azië. Stuk voor stuk worden ze in ons eigen atelier in België met de hand geproduceerd."

De TST tafels zijn het paradepaardje van TOOON. en bestaan uit een collectie gecementeerde tafels. Laag voor laag gebeurt dit in het eigen atelier. "We maken geen gebruik van mortex of kalk, maar van een Zwitsers procedé. Dit wordt voornamelijk gebruikt voor vloeren." Hierdoor zijn de tafels krasvrij en vlekbestendig. "Dit is ideaal voor de horeca. We leveren bijvoorbeeld ook aan hotels en restaurants."

Enorme kansen
De komende tijd zal TOOON. zich inzetten om aan nog meer mensen te laten zien wat ze kunnen. "Want we kunnen ontzettend veel", stelt Anthony. Naast de vier standaardkleuren, kan er gekozen worden uit 200 unieke kleuren die gekoppeld kunnen worden aan NCS. Daarnaast is er keuze uit een viertal onderstellen, van strak metaal tot organische ronde vormen. "Hierdoor zijn de ontwerpen gemakkelijk te combineren in een interieur. Dit is erg handig voor interieurarchitecten. In de toekomst willen we met nog veel meer interieurontwerpers samenwerken. Hier vallen nog veel opportuniteiten te rapen. Maar de keren dat we dit hebben gedaan, waren ze direct overtuigd.

Langzaamaan treedt TOOON. meer op de voorgrond. Na de deelname aan Antwerp Design Week, staan ook Design Nation en Meubelbeurs Brussel op de planning. Ook de vervolgstappen worden onderzocht. "Als het bedrijf genoeg body heeft, zullen we gaan kijken of Maison & Objet Paris en Salone del Mobile een optie zouden kunnen zijn. Maar dat is muziek voor de toekomst..."

Meer informatie:
TOOON. by Toon De Somer
P. van den Eedenstraat 21
2660 Antwerpen
+32 3 633 33 33
[email protected]
www.tooon.be