Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Frans meubelmerk moet 30 winkels sluiten

Interior's, het meubelmerk dat in 1977 in Le Havre werd opgericht, is op 24 mei definitief failliet verklaard. Na de gerechtelijke liquidatie eind april is het het bedrijf niet gelukt een koper te vinden. Met bijna 200 werknemers en 30 winkels, heeft Interior's sluiting niet kunnen ontlopen.

Foto: Dreamstime.com

Zonder een vooruitzicht op een overname, het bedrijf dat sinds 1 april insolvent was en officieel in gerechtelijke liquidatie werd geplaatst op 26 april, had geen andere keuze dan afscheid te nemen van haar 180 werknemers en haar dertig winkels te sluiten. De handelsrechtbank van Le Havre bezegelde het lot van Interior's, waarmee elke hoop op voortzetting van de activiteiten na juli ten einde kwam.

Oprichter Jean-Michel Le Broussois bood aanvankelijk een unieke selectie van kunstmatig verouderde meubels aan, ter vervanging van traditionele Engelse stukken. Door de jaren heen breidde het assortiment uit met een verscheidenheid aan massief houten meubilair, allemaal ontworpen in Le Havre en vervaardigd in Frankrijk of Aziƫ.

Het bedrijf gaf aan dat het met een vernieuwd managementteam en een revitaliseringsinspanning van plan was een nieuw hoofdstuk in haar geschiedenis te beginnen. Echter, een decennium later, bleven de uitdagingen zich opstapelen. In 2022 startte het bedrijf een beschermingsplan om haar financiƫle problemen aan te pakken. Op verschillende locaties, zoals Bordeaux en Vannes, doken signalen op dat winkels begonnen waren met het proces van uitverkoop van hun voorraad voordat ze permanent de deuren sloten.

Bronnen:
www.ouest-france.fr
www.capital.fr

Publicatiedatum: