Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Steven van Eijck benoemd tot Speciaal Regeringsvertegenwoordiger Circulaire Economie

De ministerraad heeft op voorstel van staatssecretaris Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) ingestemd met de benoeming van de heer dr. S.R.A. (Steven) van Eijck als Speciaal Regeringsvertegenwoordiger Circulaire Economie. Dat meldt IenW.

Nederland heeft de ambitie om in 2050 volledig circulair te zijn. De afgelopen jaren zijn daar de nodige stappen in gezet, maar er is nog veel werk aan de winkel. Daarom heeft de ministerraad op voorstel van staatssecretaris Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat ingestemd met de benoeming van de heer dr. S.R.A. (Steven) van Eijck als Speciaal Regeringsvertegenwoordiger Circulaire Economie. Van Eijck krijgt de opdracht de transitie aan te jagen en als liaison te fungeren tussen de overheid, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties.

Een circulaire economie is een toekomstbestendige economie. In een circulaire economie gaan we slim om met onze grondstoffen en producten. Er wordt niets meer verspild, we blijven gebruiken zonder te verbruiken. Zo behouden we onze welvaart en verdienvermogen, zonder te veel afhankelijk te zijn van andere landen voor onze grondstoffen of de planeet uit te putten.


Steven van Eijck.

Waarde van grondstoffen behouden
Het gaat om hoe we onze producten ontwerpen, langer kunnen gebruiken en hoogwaardig kunnen recyclen. Zo behouden we de waarde van de grondstoffen die we gebruiken. En zo voorkomen we dat er onnodig producten en grondstoffen in de verbrandingsoven terechtkomen.

Staatssecretaris Vivianne Heijnen: "De circulaire economie draagt bij aan oplossingen voor tal van maatschappelijke problemen. Grondstoffen blijven in de kringloop en zo voorkomen we afhankelijkheid van andere landen, milieuvervuiling, CO2-uitstoot, en groeiende afvalbergen. Maar de transitie naar een circulaire economie zal niet vanzelf gaan. Daarom ben ik heel blij dat Steven van Eijck, die beschikt over ruime ervaring met en kennis over de circulaire economie, bereid is om als speciaal regeringsvertegenwoordiger deze transitie verder aan te jagen."

Bron: IenW

Publicatiedatum: