Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Bezuinigingen en het aantal leveranciers halveren'

Maisons du Monde richt zich op strategische herziening voor 2025-2026

Maisons du Monde rapporteerde een omzetdaling van 9,5% voor het eerste kwartaal van 2024, met een totaal van €247,7 miljoen (-8,1% op vergelijkbare basis exclusief het VK). Deze daling was verwacht, voornamelijk vanwege de zwakke algehele consumptiedynamiek.

Online verkopen daalden met 8,2% naar €71,4 miljoen, ondanks sterke marktgroei, met name in Spanje, Italië en Duitsland. De verkoop in winkels daalde met 10,1% naar €176,3 miljoen.

De distributiegroep stelt dat deze resultaten in lijn zijn met haar transformatieplan voor 2024-26, dat streeft naar een geleidelijke terugkeer naar omzetgroei tegen 2025-26 en een cumulatieve vrije kasstroom van meer dan €100 miljoen over drie jaar.


© Dreamstime.

Aantal leveranciers halveren
Na een uitdagend 2023, gekenmerkt door de sluiting van 13 winkels en de overdracht van vijf aan franchisenemers, streeft Maisons du Monde ernaar om €85 miljoen te besparen over drie jaar en terug te keren naar groei in 2025-2026, volgens hun persbericht.

Het bedrijf is van plan het aantal leveranciers te halveren en overweegt ongeveer vijftig van zijn 337 zelfgeëxploiteerde winkels over te dragen of te sluiten tegen 2026 als de winstgevendheid niet verbetert. Tegelijkertijd streeft Maisons du Monde ernaar om nieuwe winkels te openen in winstgevendere gebieden, met als doel 400 locaties tegen het einde van 2026. Het bedrijf is ook van plan om zijn productassortiment te vereenvoudigen, aangezien klanten de huidige selectie overweldigend vinden, en belooft zijn eerste loyaliteitsprogramma in 2024 te lanceren, volgens CEO François-Melchior de Polignac.

Met 7.350 medewerkers, waarvan bijna 4.200 in Frankrijk, omvatten de andere doelen van het merk het verlagen van prijzen en het verminderen van het aantal leveranciers. Begin 2024 lanceerde Maisons du Monde drie pilotwinkels met een "vernieuwd concept", met een gereduceerd productassortiment en experimenteerde met prijsverlagingen op 2.200 artikelen, wat de verkopen sinds het begin van het jaar heeft ondersteund.

Publicatiedatum: