Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

UNStudio en Ahrend presenteren 'meest duurzame bureaustoel tot nu toe'

UNStudio en Ahrend presenteren met trots 'Remode': een bijzonder duurzame, ergonomische en aanpasbare bureaustoel. De Remode is geïnspireerd op het ontwerp van sneakers en is het resultaat van een samenwerking met Ahrend, een van 's werelds meest toonaangevende leveranciers van kantoormeubelen. Dat meldt DuurzaamOndernemen.nl.Ahrend vroeg ons een milieuvriendelijke bureaustoel te ontwerpen die er mooi uitziet en uitblinkt in duurzaamheid en ergonomie, aldus Ben van Berkel van UNStudio. Het resultaat van deze samenwerking is de Remode bureaustoel, ontwikkeld met duurzaamheid als voornaamste uitgangspunt.

Bij de ontwikkeling van Remode was duurzaamheid cruciaal voor zowel UNStudio als Ahrend. De stoel is gemaakt van sterke en verantwoorde materialen, en is buitengewoon licht en grotendeels demonteerbaar. Dit betekent dat onderdelen eenvoudig gerepareerd, vervangen en gerecycled kunnen worden, wat de levensduur aanzienlijk verlengt.

Rolf Verspuij, CEO van Ahrend, benadrukt het belang van een circulair ontwerp: "Het verlengen van de levensduur is de meest duurzame manier om met een product om te gaan."

De structurele onderdelen van Remode zijn vervaardigd uit Akulon® RePurposed, een duurzaam kunststof van Envalior. Dit materiaal bevat 78% gerecycled plastic, waarvan 62% gerecycled oceaanplastic. Dannie van Osch van Envalior noemt dit materiaal een gamechanger in de industrie.

De zitting en rugleuning zijn gemaakt van een sterke, zelfdragende stof die voor 80% uit gerecycled polyester bestaat en het Cradle to Cradle® Certified keurmerk heeft. Remode is ontworpen voor diverse werkplekken, van traditionele kantoren tot thuisomgevingen, en is verkrijgbaar in zwart, grijs en roze.

Van Berkel liet zich inspireren door sneakers vanwege hun combinatie van ergonomie, comfort, materiaalinnovatie en esthetiek. Deze inspiratie is zichtbaar in het ontwerp van Remode, inclusief de bedieningsknop met accentkleur en de netweave zitting. De stoel voldoet aan ergonomische normen, beschermt het lichaam, stimuleert een goede houding en vermindert druk op de wervelkolom.

De stoel heeft flexibele armleuningen, een synchroon bewegingsmechanisme en bedieningsknoppen die vanuit een zittende houding gemakkelijk te bereiken zijn. Hierdoor kan Remode naar persoonlijke behoeften worden aangepast. De zitting en rugleuning zijn beschikbaar in netweave, volledige stoffering of een combinatie van beide.

Ben van Berkel concludeert: "Remode is een veelzijdige en comfortabele bureaustoel, ontworpen met toekomstgerichte en circulaire principes, passend bij Ahrends visie op duurzaamheid en lange levensduur van hun producten."

Bron: DuurzaamOndernemen.nl

Publicatiedatum: