Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Reactie Mondiaal FNV op het onderhandelaarsakkoord

Concurrentierace treft werkend Nederland

Internationale samenwerking, zoals die van Mondiaal FNV met vakbonden en werkers wereldwijd, is noodzakelijk om de concurrentierace die zorgt voor steeds slechtere arbeidsvoorwaarden te keren. Die concurrentierace treft ook werkend Nederland, want Nederland is geen eiland. Met de aangekondigde koers draagt de overheid bij aan het tegen elkaar uitspelen van werkenden wereldwijd en ondermijnt zo haar inzet op bestaanszekerheid. Dat stelt Karen Brouwer, directeur Mondiaal FNV.

"Solidariteit is de kern van de vakbeweging en die stopt niet bij de grens. Mondiaal FNV streeft naar een internationale democratische samenleving, solidariteit met collega's wereldwijd en een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor vrede. Wij werken samen met lokale en internationale vakbonden aan verbeteringen via cao's, eerlijk werk en bestaanszekerheid voor miljoenen werkers en hun families wereldwijd. Diezelfde ambitie verwachten wij van onze regering. De nieuwe coalitie kiest helaas voor een snoeioperatie die de Nederlandse reputatie, inzet en kunde hierop op het spel zet, de internationale positie van ons land beschadigt en het maatschappelijk middenveld uitholt.
Als de wereld in brand staat, moet je helpen blussen. Anders slaat de vlam vroeg of laat naar binnen", aldus Karen Brouwer.

Meer informatie:
FNV Mondiaal
www.fnv.nl

Publicatiedatum: