Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Molteni&C zet in op duurzaamheid met nieuwe innovatieve stoffencollectie

Met de lancering van de Collectie 2024 introduceert Molteni&C innovatieve materialen zoals Polimex vulling en Utopia leer, waarmee het zijn toewijding aan duurzaamheid benadrukt en de algehele milieu-impact van de designsector vermindert.

Polimex
Polimex vulling, ontwikkeld en gepatenteerd door Superevo, zorgt voor een ongekende lichtheid, snelheid, veelzijdigheid en milieuduurzaamheid voor high-end en design gestoffeerde producten. Dit materiaal, afkomstig van hernieuwbare bronnen, kenmerkt zich door een lage milieu-impact tijdens het productieproces.

Belangrijke kenmerken van Polimex omvatten een gewichtsvermindering tot 70%, wat zorgt voor een grotere gebruiksgemak voor zowel de fabrikant als de eindgebruiker. Het biedt ongeëvenaarde ontwerpvrijheid, waardoor de creatie van complexe en innovatieve geometrieën met 3D-modellering mogelijk is, en staat hoge aanpassing van comfort toe volgens gewenste ergonomische behoeften.

Transparantie en traceerbaarheid worden gegarandeerd door het gebruik van blockchain technologie door Superevo, waarbij de productlevenscyclus nauwkeurig wordt gevolgd en de herkomst en uniciteit worden gewaarborgd door een geïntegreerd elektronisch certificaat. Daarnaast is het eco-duurzaam gedurende de hele levenscyclus van het product, met een gecertificeerde verminderde milieu-impact (LCA) en klaar voor eco-design. Het productieproces gebruikt tot 50% gerecyclede materialen en is aan het einde van zijn levensduur 100% hernieuwbaar, wat zorgt voor een 75% CO2-energiebesparing.

Gecertificeerd in klasse 1-IM voor brandweerstand, Polimex is een milieuvriendelijk en duurzaam alternatief voor traditionele vulmaterialen.

Utopia leer
Utopia leer kenmerkt zich door een buitengewone glans en textuur, het resultaat van het ecologische looiproces Avotan. Dit proces gebruikt olijfvegetatiewater als een natuurlijk herlooiingsmiddel, waardoor metaal- en chroomvrij leer ontstaat dat voor 94% biologisch afbreekbaar is, met een aanzienlijke vermindering van CO2-uitstoot. Met gebruik ontwikkelt Utopia een verfijnde film, wat het product tijdloze elegantie en een hoog gevoel van exclusiviteit geeft, perfect in lijn met de kenmerkende stijl van Molteni&C.

Naast duidelijke milieuvoordelen, zoals een 40% vermindering van COD in afvalwater en een 30% energiebesparing in het looi- en zuiveringsproces, wordt Utopia leer gekenmerkt door zijn structuur en buitengewone glans, bereikt door het gebruik van natuurlijke wassen en onberispelijke hete strijktechnieken.

Meer informatie:
Molteni&C
www.moltenigroup.com

Publicatiedatum: