Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

2,7 miljoen huishoudens met slimme beveiligingsapparatuur

Nederland telt inmiddels 2,7 miljoen huishoudens met slimme beveiligingsapparatuur. De markt voor slimme beveiliging groeide het afgelopen jaar met 4%-punt. De meeste huishoudens zijn in het bezit van een slimme deurbel (19%). Veiligheid en controle zijn de grootste motivaties voor aanschaf. Dit blijkt uit de achtste editie van de Smart Home Monitor, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder ruim 5400 Nederlanders.

Een derde huishoudens slim beveiligd
Bijna een derde (32%) van de huishoudens bezit slimme beveiligingsapparatuur. Dat is een groei van ongeveer 350.000 huishoudens ten opzichte van vorig jaar. In totaal komt dat neer op bijna 2,7 miljoen huishoudens. De stijging (+4%-punt) is beduidend groter dan een jaar eerder (+2%-punt). Hiermee zet de groei van de afgelopen jaren door.

Slimme deurbel populairst
De meeste huishoudens zijn in het bezit van een slimme deurbel, beveiligingscamera of rook- en CO(2)-melder. Bijna één op de vijf huishoudens is in het bezit van een slimme deurbel (19%). Dat is net als vorig jaar een behoorlijke stijging. Waar het percentage een jaar eerder groeide met 3%-punt is dat het afgelopen jaar 4%-punt. In vier jaar tijd steeg het percentage bezitters van 6% naar 19%.

Veiligheid en controle grootste motivaties
Niet geheel verrassend zijn de belangrijkste redenen tot aanschaf de extra veiligheid (51%) en controle over wat er thuis gebeurt (50%). Een andere belangrijke motivatie is het gemak en comfort (35%) dat deze apparatuur Nederlanders biedt.

Meer informatie:
Multiscope
www.multiscope.nl

Publicatiedatum: