Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Statistieken tonen jaar-op-jaar afname van EU-import en -export

Volgens seizoensgecorrigeerde gegevens vergeleken met februari 2024, daalde de export in maart 2024 (-1,7%) en steeg de import (+1,5%). De export steeg met +0,6% voor EU-landen en daalde met -3,9% voor niet-EU-landen. De import steeg met +0,3% voor EU-landen en met +3,2% voor niet-EU-landen.

Foto: Dreamstime.com

Over het laatste kwartaal, volgens seizoensgecorrigeerde gegevens vergeleken met het voorgaande, daalde zowel de export (-1,1%) als de import (-4,4%).

In maart 2024, vergeleken met dezelfde maand van het voorgaande jaar, daalde de export met -8,9% en de import met -11,2%. Uitgaande stromen daalden zowel voor EU-landen (-12,3%) als voor niet-EU-landen (-5,0%). Inkomende stromen daalden met -10,1% voor het EU-gebied en daalden met -12,8% voor het niet-EU-gebied.

In maart 2024 registreerde de handelsbalans een overschot van +4.341 miljoen euro (-1.428 miljoen euro tekort voor EU-landen en +5.769 miljoen euro overschot voor niet-EU-landen). Exclusief energie, was het handelsbalansoverschot gelijk aan +8.145 miljoen euro.

In maart 2024 stegen de importprijzen met 0,6% op maandbasis (+0,1% voor de eurozone, +1,1% voor de niet-eurozone). Over de laatste drie maanden, vergeleken met de voorgaande drie maanden, daalden de importprijzen met 1,6% (-0,5% voor de eurozone, -2,6% voor de niet-eurozone).

Importprijzen, vergeleken met dezelfde maand een jaar geleden, daalden met 3,5% (-2,5% voor de eurozone, -4,6% voor de niet-eurozone).

Meer informatie:
Istat
www.istat.it

Publicatiedatum: