Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

China in eerste kwartaal slechts tweede belangrijkste handelspartner van Duitsland

De import uit de Volksrepubliek China was in het 1e kwartaal van 2023 met 11,7% gedaald, terwijl nog steeds 10,9% van alle geïmporteerde goederen uit China kwam. Meer dan een kwart van alle geïmporteerde elektrische auto's kwam uit China.

Foto: Dreamstime.com

De Verenigde Staten waren in het 1e kwartaal van 2024 de belangrijkste handelspartner van Duitsland met een buitenlandse handelsvolume van 63,2 miljard euro.

Doordat de import uit de Volksrepubliek China aanzienlijk daalde, stond Duitslands belangrijkste handelspartner van vele jaren slechts op de tweede plaats in de lijst van belangrijkste handelspartners van Duitsland in het 1e kwartaal van 2024.

Het Federale Bureau voor de Statistiek (Destatis) meldt dat de waarde van de goederen die van Duitsland naar China werden geëxporteerd met 1,1% daalde tot 24,0 miljard euro in vergelijking met hetzelfde kwartaal een jaar eerder, terwijl de import uit China met 11,7% daalde tot 36,0 miljard euro.

Het volume van de buitenlandse handel (totale export en import) met China, dat neerkwam op 60,0 miljard euro, was daarmee lager dan het buitenlandse handelsvolume met de Verenigde Staten (63,2 miljard euro). In het 1e kwartaal en het volledige jaar van 2023 lag de waarde van de met China verhandelde goederen iets boven het buitenlandse handelsvolume met de Verenigde Staten.

Meer informatie:
Destatis
www.destatis.de

Publicatiedatum: