Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Orderportefeuille Duitse industrie gedaald

De reƫle (prijsgecorrigeerde) orderportefeuille in de productiesector is in maart 2024 met 0,4% gedaald ten opzichte van de voorgaande maand, na seizoens- en kalendercorrectie, volgens voorlopige cijfers van het Federale Statistiekbureau (Destatis). De kalendergecorrigeerde orderportefeuille lag in maart 2024 5,8% lager dan in maart 2023.

Foto: Dreamstime.com

Zoals in voorgaande maanden was de daling van de orderportefeuille in maart 2024 voornamelijk te wijten aan de ontwikkelingen in de auto-industrie. In deze sector daalde de orderportefeuille met 2,4% ten opzichte van februari 2024 na seizoens- en kalendercorrectie, een daling voor de 14e opeenvolgende maand. Aan de andere kant had de groei die werd opgetekend in de sector "fabricage van ander transportmaterieel" (vliegtuigen, schepen, treinen; +0,9%) een positieve invloed op de orderportefeuille in maart 2024 en compenseerde bijna de daling in de auto-industrie. Een grootschalige order in het gebied van vliegtuigbouw droeg bij aan deze toename.

Niet-afgehandelde binnenlandse orders waren in maart 2024 met 1,1% gedaald ten opzichte van februari 2024, terwijl de orderportefeuille van buitenlandse orders met 0,1% afnam.

De orderportefeuille voor producenten van kapitaalgoederen nam af met 0,3%, en de orderportefeuille voor tussenproducten daalde met 1,0%. Wat betreft consumptiegoederen, steeg de orderportefeuille met 0,4%.

Vergeleken met de voorgaande maand steeg de reikwijdte van de orderportefeuille naar 7,2 maanden in maart 2024 (februari 2024: 7,1 maanden). De reikwijdte steeg naar 9,8 maanden voor producenten van kapitaalgoederen (februari 2024: 9,7 maanden) en naar 4,1 maanden voor producenten van tussenproducten (februari 2024: 4,0 maanden). Voor producenten van consumptiegoederen bleef de reikwijdte van de orderportefeuille onveranderd op 3,5 maanden.

Herziening van eerdere resultaten
Vanaf rapportagemaand maart 2024 zijn de maandcijfers voor de orderportefeuille en de reikwijdtes vanaf rapportagemaand januari 2023 herzien voor de index van de orderportefeuille en de reikwijdtes van de orderportefeuille. De prijsgecorrigeerde resultaten van de indices van de orderportefeuille zijn herzien vanaf januari 2021 aangezien prijsindices zijn bijgewerkt.

Meer informatie:
Destatis
www.destatis.de

Publicatiedatum: