Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Denk aan deze zaken wanneer je op het punt staat te verhuizen

Wist je dat mensen bijna elke 2 jaar van woning wisselen? Op het eerste gezicht lijkt dit erg vermoeiend doordat je zoveel moet regelen, maar in de praktijk blijkt dit gelukkig erg mee te vallen. In deze blog leer je over welke zaken je moet aanpakken als je op het punt staat te verhuizen.


Foto ter illustratie. © Evgenyatamanenko | Dreamstime.com

Welke verhuisbedrijf je gaat gebruiken

In de eerste plaats is het van groot belang om te bepalen welk verhuisbedrijf je gaat gebruiken. Je wil immers wel dat je te maken hebt met verhuizers die weten wat ze aan het doen zijn. Het makkelijkste is om onderzoek te doen naar verhuisbedrijven en te zien wat hun reputatie is. Ook zijn er sites die een aantal offertes voor je samenstellen van verschillende bedrijven zodat je makkelijker een overzicht krijgt van wat je beste opties zijn.

Je budget bepalen

Je budget vaststellen is misschien wel het meest kritieke onderdeel van je verhuisproces. We snappen het, geldzaken kunnen stressvol zijn, maar met een duidelijk budget op zak wordt alles een stukje overzichtelijker. Begin met het opsommen van alle verwachte kosten. Waarom het slim is om alles op een rijtje te zetten? Ineens heb je een realistisch beeld van je financiële situatie. Daarnaast kun je ook plekjes vinden waar je misschien nog kunt besparen. Plus, het helpt je om achteraf niet voor verrassingen te komen staan.

Opruimen voordat je gaat inpakken

Ruim verder ook op voordat je begint met inpakken. Door kritisch door je spullen te gaan en te besluiten wat echt mee moet naar je nieuwe stek, verminder je niet alleen de hoeveelheid die verhuisd moet worden, maar geef je jezelf ook een frisse start in je nieuwe thuis. Wie weet kom je spullen tegen waarvan je niet eens meer wist dat je ze had - en is dit niet het perfecte moment om afscheid te nemen van wat je niet meer gebruikt?

Onderzoek je nieuwe buurt

Onderzoek tevens je nieuwe buurt. Je nieuwe omgeving verkennen is niet alleen leuk, maar ook super nuttig. Weet jij al waar de dichtstbijzijnde supermarkt is voor die late boodschappen? Of waar het gezelligste koffietentje zit voor je zondagse relaxmomentje? Neem de tijd om uit te zoeken wat jouw nieuwe buurt te bieden heeft. Dit kan variëren van parken en recreatiegebieden tot lokale markten en bijzondere eetgelegenheden.

Belangrijke partijen informeren over de verhuizing

Informeer tot slot belangrijke partijen over de verhuizing. Denk aan instanties zoals je energieleverancier, internet- en telefoonaanbieder, maar ook je verzekeringen en de gemeente voor je nieuwe adresregistratie. Begin met het noteren van alle instanties die geïnformeerd moeten worden en vink ze af zodra je de adreswijziging hebt doorgegeven. Dit voorkomt dat je later, wanneer je al heerlijk zit te genieten van je nieuwe stek, ineens onaangename verrassingen krijgt omdat ergens nog een oude adresregistratie rondzwerft.