Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Sluiting van een productielijn bij Tarkett treft vooral Belgische grensarbeiders

Bij de producent van vloerbekleding Tarkett GDL in het Groothertogdom Luxemburg hebben directie en vakbonden een sociaal plan ondertekend. Van de oorspronkelijk 126 bedreigde banen konden er 35 worden gered, zo werd vernomen bij de Luxemburgse vakbond OGBL. Dat meldt dagblad Het Belang van Limburg.

In het kader van de aangekondigde sluiting van een productielijn in Clervaux, zullen nog 91 banen verdwijnen, waarvan 80 van Belgische grensarbeiders. Eerder werd gesproken van 105 bedreigde Belgische banen.

Volgens de vakbonden OGBL en LCGB kan het uiteindelijke aantal ontslagen de komende weken nog dalen, aangezien werknemers mogelijk vrijwillig vertrekken of in aanmerking komen voor vervroegd pensioen.

Het sociaal plan biedt werkzekerheidsgarantie voor de overgebleven werknemers tot eind 2026.

De groep Tarkett, met hoofdkantoor in Parijs, kondigde op 23 april aan een productielijn te willen sluiten in Clervaux. Deze productielijn biedt werk aan 126 van de 532 werknemers bij Tarkett in Luxemburg, verdeeld over de vestigingen in Clervaux en Wiltz.

Bron: Het Belang van Limburg

Publicatiedatum: