Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Longlist voor ARC24 Interieur Award bekend

Maar liefst 36 projecten zijn geselecteerd voor de longlist van de ARC24 Interieur Award. Deze projecten zijn zeer divers en variƫren van kantoorgebouwen tot (rijks)monumenten en scholen. Opvallend is het grote aantal renovatie- en transformatieprojecten, zoals de omvorming van een kerk naar woonhuis, een monumentale kapel tot psychologenpraktijk en de herbestemming van historische werfgebouwen tot stadhuis.

De onafhankelijke jury, onder leiding van Ninke Happel, zal deze projecten beoordelen en eind mei een shortlist van drie projecten bekendmaken. Deze projecten worden begin juni bezocht en op 26 september wordt tijdens een feestelijke uitreiking de winnaar bekendgemaakt.

Doel van de ARC24 Interieur Award wordt toegekend aan recent gerealiseerde projecten (opleverdatum tussen 1 september 2022 en 1 april 2024), die ook toonaangevend zijn voor de interieurdiscipline. De jury zoekt naast een goed ontwerp, een project waarbij de gebruiker, techniek en esthetiek zich in balans tot elkaar verhouden, maar ook tot de architectuur en andere disciplines. Daarnaast onderscheidt het zich in materiaal- en energiegebruik. Om de interieursector te inspireren met duurzame alternatieven, vooruit te duwen en ingrepen te promoten. Bovendien kijkt de jury in 2024 speciaal naar de culturele waarde van de ingezonden interieurprojecten en kunnen tijdens het juryoverleg aanvullende criteria toevoegen.

De voltallige jury van de ARC24 Interieur Award bestaat uit:
- Ninke Happel (voorzitter)
- Marieke Korver
- Tracy Metz
- Mark Timo
- Charlotte Thomas (secretaris).

Bekijk hier de geselecteerde projecten van de ARC24 Interieur Award.

Publicatiedatum: