Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

COREtec Floors komt vloerenleggers tegemoet

COREtec Floors heeft tijdens de Flanders Floorings Days, die van 13 tot en met 16 mei plaatsvinden, het nodige nieuws te melden. Zo zullen de collecties Authentics, ProPlus en XL END vernieuwd worden (verkrijgbaar vanaf het najaar en volgend voorjaar), maar het belangrijkste dat Philiep Caryn kon vertellen zal zeker veel Nederlandse vloerenleggers als muziek in de oren klinken. COREtec Floors spreekt zelf(s) van een baanbrekend product.

Philiep Caryn met marketing- en productdirector Stijn Windels van COREtec Floors, poserend voor de vernieuwde XL END-collectie.

"We hebben een overweldigend aantal Nederlanders en Belgen over de vloer gehad", steekt Philiep Caryn van wal, als we hem in de drukbezochte showroom van COREtec in Kruisem spreken. "Vooral op de maandag was het druk met vooral retailers, die op die dag hun zaak vaak (half) gesloten houden. We hebben naar de nabije toekomst toe dan ook veel mogelijkheden te bieden en nieuws te melden", vindt Caryn.

Authentics
Als eerste stipt hij de vernieuwde collectie Authentics aan, een paar jaar geleden op de markt gebracht. "Die collectie werd zo'n groot succes, dat we deze nu geüpgraded hebben met nieuwe decoren en kleuren, uiteraard ook verkrijgbaar in de formaten visgraat (vier decoren), plank (22) en tegel (4).
Als je als vloerenleverancier een goed product aanbiedt, dan kom je aan bod in Nederland", weet hij uit ervaring. "Het is dan ook een volwaardige collectie geworden. De dikte is altijd 8 mm", voegt hij er nog aan toe.

Pro-Plus
Ook de collectie Pro-Plus is onder handen genomen en eveneens voorzien van 20 nieuwe trendy decoren verkrijgbaar in zowel plank- als tegelformaat. "Het zijn 100% watervaste vloeren, bestand tegen het échte gezinsleven met kinderen en huisdieren. COREtec en water gaan goed samen. Om dat imago te benadrukken, gebruiken we voor deze collectie een zeilboot afgestemd op COREtec en de bijbehorende blauwe kleuren. Het vaartuig gebruiken we ook voor events op het Gardameer."

XL End
Verder is ook de collectie XL End aanpast naar de wensen van deze tijd. Op consumentenbeurzen scoorden deze lange, veelal iets duurdere planken enorm goed. Reden voor COREtec Floors om het assortiment uit te breiden met bredere planken; naast 23 cm zijn er nu ook drie decoren leverbaar op 30 cm.

Flexile
Compleet nieuw en volgens insiders baanbrekend voor COREtec is de nieuwe collectie Flexile, die in najaar 2024 op de markt komt. "In Nederland werken veel vloerenleggers graag met egaline. Flexile wordt in een aantal bekende COREtec-decoren op 3 mm uitgebracht", aldus Philiep, die ook nog laat weten dat er een nieuwe toolbox gelanceerd wordt, waarin alle gereedschap zit die vloerenplaatsers (voornamelijk zzp'ers) nodig hebben.

De Woonindustrie
Om een nog steviger marktpositie te veroveren in Nederland, opende COREtec in februari jl. een showroom in De Woonindustrie. "Daar komen niet alleen (potentiële) klanten, maar kunnen we ook grote groepen ontvangen en trainingen verzorgen. Fijn dat we elders in Nederland geen ruimte meer voor activiteiten hoeven af te huren en er altijd voldoende gratis parkeerruimte is. Dat zie je niet vaak in Nederland", zegt Philiep met een knipoog.
"Hier in Nieuwegein komt een mix van diverse profs samen. Ideaal voor ons vloerenmerk. Naast retailers zijn dat bijvoorbeeld interieurarchitecten,-stylisten en -adviseurs. Wij zijn een van de weinige vloerenleveranciers die in dit inkoopcentrum zitten. Dat spreekt in ons voordeel", aldus Philiep.

COREtec opent in de zomer van 2024 met andere bedrijven zoals Triplaco, Print Acoustic en Xinnix ook nog een showroom in Parijs, dat tijdens de Olympische Spelen vol in bedrijf zal zijn. "Deze ruimte is gehuisvest in het zogeheten architectenkwartier. We zitten dus dicht bij potentiële afnemers.
COREtec nodigt op 8 augustus een aantal Europese klanten uit, voor de finale en de strijd om de derde plaats bij hockey. De kans dat Nederland, België en Duitsland zich hier voor plaatsen is groot."

Meer informatie:
COREtec Floors
Souverainestraat 27
9770 Kruisem
www.coretecfloors.nl