Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Daling in verkopen leidt tot aanzienlijke verliezen voor Britse vloerbedekkingsdistributeur Headlam

Na een verkoopdaling, gerapporteerd door de Britse vloerbedekkingsdistributeur Headlam, heeft het bedrijf aangekondigd dat het mogelijk aanzienlijke verliezen vóór belastingen zal noteren. In de eerste vier maanden van dit jaar, tot april 2024, rapporteerde het bedrijf een daling van de verkoop met 12,3% op jaarbasis.

In de verklaring van het bedrijf op Big Furniture Group staat: 'De omzet in april liet niet de verwachte seizoensgebonden stijging zien die normaal gesproken in de lenteperiode wordt waargenomen. De strategische groei-initiatieven hebben het goed gedaan, met een voortdurende groei van de omzet bij Grotere Klanten en Handelsbalies, maar dit is tenietgedaan door de aanhoudende daling in de totale markt voor vloerbedekkingen, veroorzaakt door aanhoudende zwakte in de woningmarkt en een verslechtering van de consumentenbestedingen.'

Foto: Dreamstime.com

De verklaring gaat verder: 'Dit heeft geleid tot een daling van de omzet in de regionale distributieactiviteiten in het VK en in onze activiteiten in continentaal Europa. Ondanks strak kostenbeheer en andere verzachtende maatregelen, heeft de lagere omzet onze winstgevendheid beïnvloed met een verlies vóór belastingen over de Periode van £10,6 miljoen.'

In de afgelopen jaren heeft de vloerbedekkingsgroep haar klantenbestand uitgebreid en een transformatieprogramma georkestreerd, dat heeft bestaan uit het verenigen en vereenvoudigen van haar verkoop- en operationele teams.

Bron: www.bigfurnituregroup.com

Publicatiedatum: