Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitse industrie nog ver verwijderd van gedegen herstel

Na twee maandelijkse stijgingen heeft de Duitse industriële productie een pauze ingelast. In maart daalde de industriële productie met 0,4% ten opzichte van de maand ervoor, van 1,7% in februari. Op jaarbasis was de industriële productie nog steeds met meer dan 3% gedaald. Hoewel de productie van investeringsgoederen marginaal steeg, daalde de productie in alle andere sectoren. Alleen de bouwsector viel opnieuw op, met een stijging van nog eens 1% MoM. Over het kwartaal gezien, was de activiteit in de bouwsector met meer dan 6% gestegen, wat bevestigt dat de bouwsector een van de belangrijkste drijfveren was die de Duitse economie in het eerste kwartaal weer naar groei duwde.

Foto: Dreamstime.com

Zoveel als de volledige reeks bemoedigende en positievere gegevens van de afgelopen weken balsem voor de Duitse economische ziel waren geweest, is de industriële productiegegevens van vanochtend een goede herinnering dat het bereiken van een dieptepunt niet automatisch leidt tot een sterk herstel. In feite is de vraag naar Duitse industriële goederen nog niet omgeslagen en na een initiële voorraadcorrectie aan het begin van het jaar, is de verwachte voorraadreductie opnieuw gestagneerd. Ook is de capaciteitsbenutting in de Duitse industrie sinds het begin van de oorlog in Oekraïne op een dalende trend en is de industriële productie nog steeds zo'n 8% onder het niveau van voor de pandemie.

De cyclische neergang is ten einde gekomen en het optimisme is terug. Echter, de weg naar een substantieel herstel, met name in de industrie, blijft lang.

Meer informatie:
ING
www.think.ing.com

Publicatiedatum: