Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bedrijf opent een van de meest moderne congrescentra in Europa

Koelnmesse breekt verkooprecord op 100e verjaardag

Koelnmesse viert zijn 100-jarig bestaan en voorlopige resultaten geven aan dat de geconsolideerde bedrijven een recordomzet van 416 miljoen euro hebben behaald in 2023. 67 evenementen wereldwijd droegen bij aan dit succes, waaronder 19 eigen evenementen en 21 gastevenementen, evenals 3 bedrijfsevenementen in Keulen. Het aandeel internationale exposanten was bijzonder opmerkelijk met 78 procent. "Het jaar 2023 fungeerde als een indrukwekkende comeback die Koelnmesse zijn voormalige glans deed herwinnen," zegt Gerald Böse, CEO van Koelnmesse GmbH. Ondersteund door het RECOVER25 efficiëntieprogramma, tonen voorlopige berekeningen aan dat Koelnmesse een positief resultaat van 42 miljoen euro genereerde, waarmee het zijn eigen verwachtingen aanzienlijk overtrof.


Koelnmesse 1924.

De omzetstijging van meer dan 70% is te danken aan de afwezigheid van COVID-gerelateerde beperkingen en het sterke evenementenjaar als onderdeel van de reguliere cyclische evenementenkalender. Terwijl Koelnmesse voor het eerst de omzetgrens van 400 miljoen euro overschreed in 2019, daalde de omzet naar 94,3 miljoen euro in 2020 en herstelde slechts langzaam in de volgende jaren naar 134,2 miljoen euro (2021) en 240 miljoen euro (2022). In het boekjaar 2023 steeg de geconsolideerde bedrijfsomzet naar een voorlopige 416 miljoen euro.

"De aandeelhouders hebben Koelnmesse ondersteund tijdens de moeilijke pandemiejaren. Ik ben er altijd van overtuigd geweest dat de beursbranche persoonlijk contact vereist. De ontwikkeling van de cijfers bevestigt dit. Ik ben blij dat de beurs zich zo goed heeft hersteld van de crisis. Koelnmesse heeft dit succesvolle beursjaar ook te danken aan zijn toegewijde medewerkers," zei voorzitter van de Raad van Toezicht en burgemeester Henriette Reker, waarbij ze de bijdrage van het personeel van het bedrijf aan het succes benadrukte.

In 2023 had Koelnmesse een programma met 67 evenementen over de hele wereld, bezocht door meer dan 37.800 exposantenbedrijven uit 126 landen en meer dan 1,7 miljoen bezoekers uit 217 landen. "Het jaar 2023 heeft indrukwekkend aangetoond dat beurzen een onmisbare motor voor de economie blijven en onvervangbaar zijn als platform voor het delen van innovaties en baanbrekende ideeën," zegt Gerald Böse. Nu meer dan ooit zijn beurzen een belangrijk onderdeel om de uitdagingen van de toekomst aan te gaan en leveren ze een aanzienlijke bijdrage aan het vormgeven van een duurzame economie.

Sterke wereldwijde positionering
Gerald Böse is ook positief over de internationale beursactiviteiten van het bedrijf: "Ons nieuwe internationale bedrijf is dynamischer dan ooit tevoren en we vierden vier premières in 2023." In totaal vonden 24 Koelnmesse-beurzen plaats in het buitenland. Een hoogtepunt was opnieuw THAIFEX - Anuga Asia in Bangkok, Thailand, dat vanaf 2024 zal worden opgesplitst in een voedings- en een HoReCa (hotel/restaurant/catering) gebied, en aangevuld met extra segmenten vanwege de hoge vraag. De in het buitenland gegenereerde omzet bedroeg 45,2 miljoen euro in 2023. Koelnmesse begon ook het internationale beursjaar 2024 met een voorsprong. Dit jaar zijn in totaal 27 beurzen gepland in het buitenland.

Sterke aanwezigheid van Duitse retailketens bij recente evenementen
"De remmen die detailhandels hadden gezet op beurzen zijn losgelaten," zegt Oliver Frese, COO van Koelnmesse. Het is bijzonder verheugend dat, na een sterke comeback van buitenlandse exposanten, nu ook Duitse exposanten terugkeren met een toename van boekingen van 15 tot 30 procent in sommige gevallen. Deze opwaartse trend wordt ook weerspiegeld in het stijgende aantal bezoekers uit Duitsland, met een toename van meer dan 20 procent. "Bijna alle Duitse retailketens waren opnieuw vertegenwoordigd op de recente beurzen in Keulen. Veel retailers deden ter plaatse aanzienlijke bestellingen en order volumes," rapporteert Frese op basis van feedback van exposanten.

100 jaar Koelnmesse
De aankondiging van de positieve cijfers valt samen met het 100-jarig bestaan van Koelnmesse, dat op 11 mei 1924 werd geopend door de toenmalige burgemeester van Keulen, Konrad Adenauer. Van de eerste monsterbeurs voor huishoudelijke artikelen, ijzerwaren, textiel en meubels, die Koelnmesse in 1924 organiseerde in de oude Rheinhallen, vandaag de dag het hoofdkantoor van RTL en ntv, heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot een van de grootste beursbedrijven ter wereld.

Samen met minister-president van Noordrijn-Westfalen Hendrik Wüst, zal Koelnmesse zijn 100-jarig bestaan vieren op 28 juni met een ceremonie in het nieuwe Confex conferentie- en expositiecentrum, dat op dezelfde dag wordt geopend. "Confex zal Keulen plaatsen in de liga van top Europese conferentielocaties," zegt Gerald Böse. Dankzij de locatie direct naast het ICE-treinstation Deutz, zal het de beurs in het stadscentrum van Keulen nog verder openstellen richting de Rijn en de kathedraal, waardoor het stadsbeeld wordt verfraaid. Confex biedt ruimte aan meer dan 6.000 mensen in 22 conferentiezalen en de grote multifunctionele Confex-hal. "We zijn van plan om onze omzet in onze conferentieactiviteiten de komende vijf jaar te verdubbelen," vervolgt Böse. Dit is een andere belangrijke mijlpaal richting het waarborgen van een duurzame toekomst voor Koelnmesse.

Video van een historische wandeling door Gerald Böse en Paul Bauwens-Adenauer en Patrick
Adenauer:

Meer informatie:
Koelnmesse
www.koelnmesse.com

Publicatiedatum: