Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Beaulieu International Group opent nieuw Experience Center op Flanders Flooring Days

De derde editie van Flanders Flooring Days (FFD) is officieel van start gegaan! Dit vierdaagse evenement (13-16 mei) is een samenwerkingsinitiatief tussen verschillende Vlaamse vloerbekledingsbedrijven die hun deuren openen voor klanten en prospects van over de hele wereld. Beaulieu International Group (B.I.G.) is betrokken sinds het prille begin van het concept en kan ook dit jaar niet ontbreken. Bovendien grijpt Beaulieu deze Flanders Flooring Days aan om hun nieuwe state-of-the-art Experience Center voor het eerst aan het grote publiek te tonen.


Ultieme ervaring
Tijdens de Flanders Flooring Days wordt iedereen uitgenodigd om Beaulieu's brede waaier aan oplossingen te ontdekken, en dat allemaal onder één en hetzelfde dak. Of het nu gaat om cushion vinyl, harde vloeren, eventtapijt of kunstgras, elke oplossing kan op een unieke manier ontdekt worden. En daar stopt het aanbod niet. Want Beaulieu laat ook zijn Engineered Solutions zoals Fibres en Technical Textiles, evenals zijn Upholstery activiteiten en Beaulieu Polymers schitteren in het Experience Center. "In dit Center kunnen bezoekers al onze oplossingen aanraken, ontdekken en ervaren. Het is de bedoeling dat bezoekers hier buiten wandelen met nog meer ideeën dan waarmee ze binnenkwamen", zegt Matthias Blomme, Group Marketing Manager bij Beaulieu.

Tastbare oplossingen met een digitale twist
Elke oplossing van Beaulieu is ondergebracht in een aparte hoek, zodat bezoekers zich volledig kunnen verdiepen in die ene toepassing. Het Experience Center is echter zo gestructureerd dat bezoekers naadloos van de ene oplossing naar de andere kunnen wandelen. Hierdoor worden klanten aangezet om na te denken over de combinatie van meerdere oplossing om zo tot nog inventievere en creatievere projecten te komen. "We hebben gekozen om tastbare oplossingen te combineren met digitale ervaringen en impressies", vervolgt Matthias Blomme. "Zo kan je bijvoorbeeld ons Act Sports sportgras testen en ervaren in onze 180° sportsbox, maar ook onze duurzame landscaping grasoplossingen verkennen. Of je kan je creativiteit de vrije loop laten in onze immersive box, waar je onmiddellijk je ontwerpen kan visualiseren op digitaal geprinte cushion vinyl vloeren van Beauflor. Verder kan je het duurzaamheidsverhaal van ons evenemententapijt Rewind® volledig doorgronden en ontdekken dat BerryAlloc veel meer biedt dan alleen een indrukwekkend assortiment unieke en innovatieve oplossingen in laminaat, parket, hogedrukvloeren, houten vloeren en vinyl planken & tegels. De hoek voor BerryAlloc gaat verder dan alleen het productaanbod. Met tools als Myfloorstyle, een nieuw contentplatform dat antwoord biedt op alle vragen over vloeren en interieurontwerp, en Harmony Lab, een innovatief interieurontwerpconcept dat is gecreëerd in samenwerking met gerenommeerde kleurexperts, laten we iedereen het totaalplaatje zien!"

Duurzaamheid in alle oplossingen
Bij Beaulieu draait alles rond Shaping sustainable living, together. Het is dus niet verwonderlijk dat duurzaamheid centraal staat in dit Experience Center en tijdens deze Flanders Flooring Days. Beaulieu wil bouwen aan een betere toekomst door de ecologische voetafdruk te verkleinen, zorg te dragen voor hun mensen en de maatschappij, en zaken te doen op een transparante, ethische manier. En dit engagement komt tot uiting in alles wat ze doen.

Bij het landscaping kunstgras ligt de nadruk op eco-backings, die door gebruik te maken van garens en backings uit dezelfde polyolefin materiaalfamilie de recyclebaarheid verbeteren. Deze oplossingen vereisen tot 50% minder backingmateriaal en garanderen een maximale stabiliteit en slijtvastheid. Dit is te zien in producten zoals Iska Eco, Forestland Eco, Wildflower Eco, Mystique Eco en Elite Eco.

Ondertussen introduceert Beauflor de Twilight collectie: onze cushion vinyl rollen met een 40% lagere ecologische voetafdruk in vergelijking met onze traditionele heterogene CV vloeren voor residentiële toepassingen. Dit zet een nieuwe standaard voor onze industrie.

En door Rewind te gebruiken op evenementen of beurzen kies je voor de meest duurzame vloeroplossing die er is; geen waterverbruik, latexvrij en geen overmatig energieverbruik. Het is ook 100% recyclebaar en transformeert naadloos in zuiver mono-recyclaat, klaar om een nieuw leven te krijgen.

En laten we de Fibres niet vergeten met hun Sustainable Fibres Program en Technical Textiles, waarvan de producten een benchmark zijn in verschillende markten. Ze bieden oplossingen met aangetoonde duurzaamheidsverbeterende eigenschappen in agrotextiel, geotextiel, backings en industrieel textiel.

Creatieve en duurzame hub
De duurzaamheidsambities van Beaulieu worden ook weerspiegeld in de constructie van het gebouw zelf. Dankzij geothermische technologie voor zowel koeling als verwarming, met 60 boorgaten van elk ongeveer 90 meter diep, wordt een uitzonderlijk lage ecologische voetafdruk gegarandeerd, perfect in lijn met Beaulieu's duurzaamheidsdoelstellingen voor 2030. Met een totaal van 3.700 vierkante meter, waarvan 1.600 vierkante meter exclusief voor het Experience Center, is het moeilijk om niet onder de indruk te raken van dit indrukwekkende bouwwerk. Deze creatieve hub is niet alleen een unieke ervaring voor bezoekers, maar ook alle medewerkers kunnen volop genieten van de voordelen van deze gloednieuwe ruimte. In het hart van het gebouw ligt "Place Beaulieu", een veelzijdige ruimte waar iedereen elkaar kan ontmoeten, co-creëren, innoveren en samenwerken.



Meer informatie:
Beaulieu International Group
Kalkhoevestraat 16
8790 Waregem
+32 56 62 59 00
www.bintg.com

Publicatiedatum: