Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Internationaal event vindt voor derde keer plaats in Vlaanderen

Flanders Flooring Days gestart

Zijn vakbeurzen een relict uit het verleden? Tijdens de pandemie dacht je misschien van wel. De derde editie van de Flanders Flooring Days bewijst het tegendeel en bevestigt dat persoonlijk contact de sleutel blijft in de flooring industrie. Tijdens dit internationale evenement worden banden gesmeed op de traditionele manier. Een bezoek aan een showroom, een afspraak op de beursvloer van The Hub in Kortrijk Xpo of aanschuiven bij een netwerkdiner: het is stukken interessanter dan een telefoontje, een online meeting of browsen op elkaars website.


Zaakvoerders van verschillende bedrijven gaven met het doorknippen van een lint het officiële startsein voor het vier dagen durende event.

In 2022 ontstond Flanders Flooring Days als een manier om ondanks de pandemie toch een vakevent te organiseren waar spelers in de flooring industrie elkaar konden ontmoeten. Het werd een daverend succes. Klanten werden verwelkomd in de showrooms en productiefaciliteiten van marktleiders in het veld. Binnen een straal van 25 kilometer namen meer dan 10 klinkende namen uit de sector deel. Ook vandaag staan de founding partners nog steeds centraal op het event. Associated Weavers Europe, Balta, Beaulieu International Group, Belysse, Lano, Unilin Flooring en US Floors - Coretec tillen Flanders Flooring Days naar een hoger niveau.

Die aanpak werkt: vanaf vandaag, 13 mei, bezoek je gedurende 4 dagen 52 toonaangevende bedrijven. 14 in hun showrooms en 38 deelnemers in The Hub in Kortrijk Xpo. Daar zitten heel wat internationale spelers bij, want vanaf dit jaar zijn ook Europese fabrikanten welkom. "Flanders Flooring Days is waar innovatie en opportuniteit elkaar ontmoeten", legt Marc Dessein, CEO van Balta Home, uit. "Het is niet zomaar een beurs; het is een regionaal platform om onze vooruitstrevende designs, duurzame praktijken en engagement voor kwaliteitsvol vakmanschap en innovatie wereldwijd te presenteren. Dit evenement is een uitstekende tribune om partnerschappen te smeden, connecties met de industrie te bevorderen en om voorop te blijven lopen in een steeds veranderende markt. Voor Balta gaat het er niet alleen om aanwezig te zijn; het gaat erom de toekomst van tapijten vorm te geven en de wereld de mogelijkheden van de Vlaamse knowhow te tonen."

Persoonlijk contact
Het evenement is uitgegroeid tot de referentie in de Europese flooring industrie. Je ontmoet iedereen die ertoe doet in de sector van zachte en harde vloeren, en afgeleide producten.Voor de derde keer is Flanders Flooring Days de snelste en meest efficiënte manier om contacten te leggen en nieuwe producten te ontdekken. "Ondanks tijdelijke economische tegenwind blijft de flooring industrie investeren voor de lange termijn", zegt Joe Lano, CEO van LANO. "In zijn derde jaar is het evenement al een traditie geworden en blijft het een unieke manier om onze productiemogelijkheden en productinnovatie aan onze klanten te tonen. De vloerbranche is een mensenbranche en we zijn blij jullie allemaal te mogen verwelkomen in onze regio, onze showroom en onze fabriek".

Het geheime ingrediënt? De Vlaamse aandacht voor het bourgondische leven. In de marge van het evenement nemen de deelnemers de tijd voor een heerlijk diner of een culturele uitstap naar Kortrijk, Gent of Brugge, en om hun klanten beter te leren kennen bij een warm welkom in hun eigen showrooms. Zoals Ruben Desmet, President Flooring - Unilin, het verwoordt: "Het is alsof je vrienden uitnodigt in je huis versus in een restaurant." Deze gastvrijheid versterkt de banden die tijdens de Flanders Flooring Days worden gesmeed. En het is zeker een factor die bezoekers aantrekt, want online dineren doe je nu eenmaal niet.

Flanders Flooring Days vindt plaats van 13 tot 16 mei 2024. Volgend jaar verwelkomt het evenement je van 2 tot 5 juni, dus noteer deze data alvast in je agenda.

Meer informatie:
Flanders Flooring Days
www.flandersflooringdays.com

Publicatiedatum: