Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meer dan 100 Belgen dreigen baan te verliezen bij Luxemburgse producent van vloerbekleding

Bij het bedrijf Tarkett GDL in het Groothertogdom Luxemburg zijn 126 banen bedreigd door de sluiting van een productielijn in Clervaux, zo meldde Wonen360 op 26 april. Bij de producent van vloerbekleding werken heel wat Belgische grensarbeiders. Volgens vakbond OGBL gaat het om 105 Belgen die zonder baan dreigen te vallen. Dat meldt Het Nieuwsblad.Directie en vakbonden hebben tot vandaag, maandag 13 mei, de tijd om een sociaal plan te bereiken, nadat het bedrijf recentelijk aankondigde een herstructurering door te voeren.

Tarkett, gevestigd in Luxemburg, plant tegen eind dit jaar de sluiting van een coatinglijn, waardoor 126 van de 532 werknemers hun baan kunnen verliezen. De vakbond streeft naar vrijwillig vertrek en vervroegd pensioen om gedwongen ontslagen te voorkomen en zoekt een werkgelegenheidsgarantie voor de resterende 400 werknemers. Indien er geen overeenstemming wordt bereikt, wordt een sociaal bemiddelaar ingeschakeld.

De sluiting wordt toegeschreven aan technologische beperkingen, maar de vakbond vreest een verborgen vorm van verplaatsing van activiteiten naar het buitenland.

Bron: Het Nieuwsblad

Meer informatie:
Tarkett
www.tarkett.nl

Publicatiedatum: