Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Belysse zit omzet in het eerste kwartaal dalen, maar verhoogt wel de winstgevendheid

Belysse, een fabrikant van textiele vloerbedekkingen, rapporteert een lagere omzet in het eerste kwartaal van 2024, maar slaagt erin om de winstgevendheid te verhogen. De omzet daalde met 8,3 procent op jaarbasis tot 70,3 miljoen euro, met een autonome daling van 7,8 procent. De omzet in de Verenigde Staten daalde met 11,3 procent en in Europa is er een daling van 5,5 procent.

De zwakkere activiteit in de projectgedreven business van Bentley Mills en een verminderde marktvraag in het Europese Residential segment worden genoemd als oorzaken voor de omzetdaling. Het Commercial segment in Europa behaalde echter een stabiele omzet.

Hoewel specifieke cijfers niet worden vrijgegeven, meldt Belysse dat de gecorrigeerde EBITDA en de EBITDA-marge "sterk" verbeteren op jaarbasis. De resultaten in Europa verbeteren aanzienlijk door lagere kosten van verkochte goederen en vaste kosten. In de VS weet Belysse de negatieve impact van lagere volumes te compenseren met lagere vaste kosten.

Dankzij een hogere gecorrigeerde EBITDA in beide regio's weet Belysse de schuldgraad ruim onder de 4 te laten dalen.

Bron: Belysse Group

Publicatiedatum: