Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Een meubelmaker die in een voormalige meubelfabriek woont...

Een meubelmaker die in een voormalige meubelfabriek woont, de Gazet van Antwerpen vond hem in Mechelen. Gillian De Cauwer, die meubels in art-decostijl restaureert en aanpast, woont met Lieve Luysterborg in de voormalige meubelfabriek Usine à Vapeur. "We waren meteen verliefd op deze grote en lichtrijke ruimte", zegt hij in een interview met het Vlaamse dagblad.


Gillian De Cauwer en Lieve Luysterborg. FOTO GIDEC


In een voormalige meubelfabriek in Mechelen-Nekkerspoel, opgericht door Jos Mariën in 1901, bevinden zich nu 28 woonlofts en kantoren. Gillian en Lieve kochten een van de lofts in de jaren negentig en waren meteen onder de indruk van de lichtrijke ruimte. De loft is nu een mix van moderne inrichting en art-decomeubelen, waar Gillian een passie voor heeft ontwikkeld. Hij restaureert meubels en kunstvoorwerpen in zijn atelier in Willebroek, waar hij rust vindt tussen zijn technische opdrachten.

Bron: GVA

Publicatiedatum: