Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Eigenaren van Maison et Moi en Decorette Roosendaal:

Sander en Suzan van Roosendaalse woonwinkel lopen weg met Wicanders Wise

Geen betere ambassadeurs dan klanten die een grote voorliefde hebben voor jouw producten. Sander en Suzan de Grauw van Maison et Moi en Decorette Roosendaal beseffen dat als geen ander. De woonwinkeleigenaren zien nu echter ook de andere kant. Het tweetal heeft namelijk een grote voorliefde voor kurk. Uit eigen ervaring opgedaan in hun vakantieverblijf in Frankrijk. Daar hebben ze niet alleen wanden van kurk, maar ook op de vloer ligt het licht, elastisch materiaal, dat wordt gemaakt van de schors van de kurkeik. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ze weglopen met de bio-based collectie Wicanders Wise, die ze sinds een paar maanden met succes in hun eigen zaak aan de Nieuwe Markt 5 verkopen.


Hans en Suzan de Grauw, poserend bij de Wicanders Wise-displays.

In 2012 zijn Sander en Suzan in Roosendaal een woonwinkel gestart. Deze bestond vooral uit cadeaus en woonaccessoires. Drie jaar later verhuisden ze naar een groter pand en kregen zij er ook meubels bij. Omdat ze een compleet interieur bij de mensen thuis nooit helemaal konden afmaken, startten ze in 2019 met Decorette. "Om het totaalplaatje te kunnen leveren; van vloer tot het vaasje op tafel. Sinds die tijd zijn we dus met vloeren bezig", vertelt Suzan, terwijl haar man op de achtergrond met klanten bezig is, maar wel met een half oor meeluistert.

"We kenden toen al de voordelen van het product kurk", vervolgt Suzan, "zoals het feit dat het CO2-negatief geproduceerd wordt. We hebben het zelf op de buitenwanden van ons Frans vakantieverblijf - te vinden in de regio waar de Meilandjes hun kasteel hadden - aan laten brengen. We ondervonden gelijk een betere isolatie. Daarnaast is het ook nog eens vochtbestendig. We hebben binnen geen condens meer op de ramen, die overigens van enkel glas zijn. Daarnaast zijn andere vakantiehuisje in onze straat alweer aan een opfrisbeurt toe, terwijl die van ons er nog heel goed bij staat."


Een kijkje in het vakantiehuis van Sander en Suzan, waar een kurkvloer uit de collectie van Wicanders Wise is gelegd.

Amorim Cork Flooring
"Een dik jaar geleden kwamen we in contact met Amorim Cork Flooring. Over de vloeren die zij toen nog leverden, ging een stukje pvc. Dat wilden we niet, mede omdat begin 2024 de nieuwe biobased collectie op de markt zou komen, een 100% natuurlijk product. Daar hebben we op gewacht, want we zien steeds vaker dat klanten verantwoorde keuzes willen maken.
Het is een hele mooie aanvulling op onze bestaande collectie. We ervaren de voordelen van zo'n vloer in ons vakantiehuis, waar we hem al eerder - in de carnavalsweek - hebben gelegd. Klanten reageren enthousiast op ons verhaal, zijn zeer gecharmeerd van dit natuurproduct, dat ook nog eens geluiddempend is."

"Wat ook niet onbelangrijk is: Wicanders Wise is door onze stoffeerders heel makkelijk te leggen. Als complete woonwinkel willen we onze klanten zo veel mogelijk ontzorgen. Zo'n kurkvloer draagt daar aan bij. Die is trouwens ook heel goed in slaapkamers te leggen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld laminaat voelt kurk heel warm aan. En het is een verend product, voor je lijf beter."Interieurstudio's
Vanuit hun woonwinkel werken Sander en Suzan ook samen met interieur- en ontwerpstudio's, die de zaak als atelier gebruiken. "Daar kunnen ze ons altijd voor benaderen. Wij zijn van de adviezen, om samen mooie 'woonplaatjes' voor de klant te maken", benadrukt Suzan. "We zijn niet groot, maar hebben we veel merken en mogelijkheden. Een trend is dat we steeds meer interieurstylisten en -ontwerpers over de vloer krijgen. Dat we hiermee samen kunnen werken, zijn we blij mee. Wij hebben alle knowhow en materialen in huis waarmee zij hun voordeel kunnen doen. De een komt met een compleet interieurplan aanzetten, de ander met een moodboard waarbij we alles nog uit moeten zoeken", vertelt Suzan, die in haar team ook nog twee dames heeft die alle ins en outs op interieurgebied kennen. "Daarnaast lopen er ook zeer regelmatig een of twee studenten van het HMC bij ons stage. Sander en ik vinden het heel leuk om met klanten bezig te zijn. Naast het feit dat we altijd met mooie materialen en producten in de weer zijn", besluit ze.

Meer informatie:
Decorette Roosendaal
Nieuwe Markt 5
4701 AA Roosendaal
Tel: 0165 795357
[email protected]
www.decorette.nl

Maison et Moi

[email protected]
www.maisonetmoi.nl

Wicanders Wise
www.wicanders.nl

Ook dealer worden?
Neem dan geheel vrijblijvend contact op met een van onderstaande accountmanagers:

Account Manager West
Remko van Hugten
+ 31 (0) 6 46 19 72 82
[email protected]

Account Manager Zuid
Leon Versteeg
+ 31 (0) 6 15 90 39 23
[email protected]

Account Manager Noord-Oost
Sjoerd Bakker
+ 31 (0) 6 35 13 07 79
[email protected]

Sales Manager Belux
Miguel de Sousa
+ 32 (0) 471 – 51 76 21
[email protected]

Account Manager België
Martijn Petitjean
+32 471 314 234
[email protected]