Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bogaerts bundelt krachten tijdens Design District

'Geprezen nieuwe producten nu ook aan de Nederlandse interieurarchitecten tonen'

Enkele weken geleden werden de Mohs chair en de Butler tafels van Bogaerts aan het grote internationale publiek gepresenteerd. Tijdens Masterly the Dutch Milano stond het ontwerp tentoongesteld. Veel tijd om bij te komen is er niet. Binnen de kortste keren staat het volgende evenement alweer op de planning. Ook in de oude Rotterdamse Van Nelle Fabriek wil eigenaar Philip Bogaerts de veelzijdigheid van de stoel tonen aan het publiek.


Philip Bogaerts in de Mohs chair van Bogaerts tijdens Masterly the Dutch Milano.

Missie geslaagd
"Voor het tweede jaar achter elkaar namen we deel aan Masterly", vertelt Philip. Vorig jaar met de MONO, een inklapbaar en mobiel studeer meubel. Nu met een nieuwe fauteuil. "De Mohs chair sloot goed aan bij de bezoekers van de Milan Design Week. We hebben ontzettend veel positieve reacties gekregen. Dat is uiteraard wat je hoopt, maar dat moet altijd nog maar blijken."

De armen, poten en zittingondersteuning zijn gevuld met kokosvezels en natuurlijke wol. Voor de zitting is een extra twee cm traditioneel polyether schuim toegevoegd voor een hoog comfort en duurzaamheid. "Als je dit vertelt zijn mensen benieuwd of dat ook lekker zit. We hebben dus veel 'testzitters' gehad. Dit pakte verrassend goed uit!"Dutch Design
Naast het comfort, trok de vorm van de stoel de aandacht. Bezoekers omschreven het als 'typisch' Dutch Design. "Dat is grappig, want dat is niet per se onze insteek geweest", zegt Philip lachend. Wel ziet hij het als een compliment. "Tijdens het ontwerpproces hebben we ons gericht op het werken met rechte lijnen en plaatmaterialen die grotendeels biologisch zijn." Alle onderdelen van de Mohs-stoel zijn gemonteerd zonder lijm, waardoor ze gemakkelijk gerepareerd, op te knappen of recycled kunnen worden. De houten structuur is biologisch samengesteld en volledig recyclebaar.

Bijschaven
Vrijwel iedereen reageerde positief op de Mohs chair. Zo werden er tijdens de beurs al direct een paar van verkocht. Een enkeling was kritisch, iets dat Philip erg kan waarderen. "Ik ging in gesprek met een meubelontwerper die opbouwende feedback had over -de plaatsing van- het zitvlak. Zelf had ik hier ook over na zitten denken, dus we gaan dit nog eens onderzoeken en meenemen in het productieproces." Door voorzichtig te schaven aan het design, wil Bogaerts de stoel nog verder optimaliseren.Next stop: Rotterdam
Nu is het tijd om de nieuwe producten van Bogaerts onder de aandacht te brengen bij de Nederlandse interieurarchitecten. Design District is bij uitstek de plek om dit te doen. Waar het in Milaan compleet om de Mohs chair ging, zullen er in Rotterdam meerdere nieuwe ontwerpen getoond worden. "We willen een geheel creƫren", vertelt Philip. "Dit gaan we in samenwerking doen met het verlichtingslabel Japth en meubelstoffenleverancier Oniro. Voor het eerst bundelen we de krachten op een (extra grote) gezamenlijke stand."

Waarom moet je zeker even een bezoekje brengen aan stand V81? Daar hoeft Philip niet lang over na te denken. "We gaan uitsluitend nieuwe producten presenteren. Dit sluit naadloos aan bij de nieuwe koers van Design District. Nieuw, nieuw en nog eens nieuw. Wat wil je nog meer als bezoeker", besluit hij met een knipoog.

Op woensdag 29, donderdag 30 en vrijdag 31 mei is Bogaerts te bezoeken tijdens Design District in Rotterdam (stand V81).Meer informatie:
Bogaerts
Strijp T - building TAB
Achtsewegzuid 161 D
5651 GW Eindhoven
+31 (0)85 006 3032
[email protected]
www.bogaerts.design