Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Negatieve gevolgen in Noord- en Oost-Europa door oorlog in Oekraïne

Economische experts in Noord- en Oost-Europa zien de negatieve impact van de oorlog in Oekraïne op de politieke en economische situatie in hun landen bijzonder duidelijk. Dit is een bevinding uit de Economic Experts Survey (EES) uitgevoerd door het ifo Instituut en het Zwitserse Economisch Beleidsinstituut (IWP). 'Sinds de uitbraak van de oorlog hebben respondenten die de sleutelwoorden 'Rusland', 'Oekraïne', 'NAVO' of 'Oorlog' in hun antwoorden noemen, een veel negatiever beeld van de politieke en economische situatie van hun land dan anderen,' zegt ifo-onderzoeker Tuuli Tähtinen.


Bron: Dreamstime.com

Respondenten in de Baltische staten Estland, Letland en Litouwen zijn zich bijzonder bewust van de gevolgen van de oorlog. Tussen de lente van 2022 en 2024 noemde gemiddeld 22 procent van de respondenten in Estland, 15 procent in Letland en 12 procent in Litouwen 'Rusland', 'Oekraïne', 'NAVO' of 'Oorlog' in hun antwoorden. Vermeldingen van de oorlog werden het minst waarschijnlijk gevonden onder de experts in Polen en Hongarije, evenals in Denemarken, Noorwegen en Zweden. In Finland was het gemiddelde 7%. Er werd onderzoek gedaan onder experts in de Baltische staten (Estland, Letland, Litouwen), Noord-Europa (Denemarken, Finland, Noorwegen, Zweden), Hongarije en Polen, evenals in Oekraïne en Rusland.

Meer informatie:
ifo Instituut
www.ifo.de

Publicatiedatum: