Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hôtel de Sully opent deuren voor Paris Design Week

Elk jaar nodigt de Paris Design Week, in samenwerking met het Centre des Monuments Nationaux (Centrum voor Nationale Monumenten), een interieurontwerper uit om het Hôtel de Sully aan de Place des Vosges te betrekken.

In 2021 opende Pierre Gonalons de reeks. Als specialist in interieurs en ontwerper plaatste hij zijn sofa's, lounge stoelen, hedendaagse tapijten en een prachtig ingelegd schrijfbureau in de Oranjerie en in l'appartement de la Duchesse van het Hôtel de Sully, allemaal bovenop een parketvloer versierd met door hem ontworpen marmeren cabochons.

Foto: Maison&Objet - Paris Design Week

In 2022 bood Isabelle Stanislas haar hedendaagse visie op deze 18e-eeuwse parel van een Oranjerie, die uitkijkt op een binnentuin met massieve boogvensters. Haar minimalistische stijl werd in 2023 opgevolgd door de vrolijke uitbundigheid van Studio Uchronia, die zijn Pop-geïnspireerde kleuren overal verspreidde, waardoor dit eerbiedwaardige historische monument werd verlevendigd.

Elk jaar is het Hôtel de Sully een essentiële halte op de route van de Paris Design Week. Bij deze gelegenheid opent het Centre des Monuments Nationaux de deuren van dit Herenhuis, dat ook het hoofdkantoor is, in het hart van de wijk Marais. 'De belangrijkste uitdaging is om ons erfgoed in dialoog te brengen met hedendaags design,' legt Anne-Isabelle Vignaud, hoofd van de afdeling Culturele Evenementen, uit. 'Het is voor ons een echt avontuur om ontwerpers te ontmoeten en hun visie te zien en hoe zij goud vinden in het omgaan met alle beperkingen die hen worden opgelegd. Uiteindelijk vinden we dat we onze eigen monumenten hebben herontdekt.'

In Parijs beheert het Centre des Monuments Nationaux de Arc de Triomphe, de Sainte Chapelle en het Palais Royal... en verder weg, de Villa Cravois van Mallet-Stevens en Le Corbusier's Villa Savoye. 'We organiseren elk jaar meer dan vierhonderd evenementen op onze locaties,' stelt Anne-Isabelle Vignaud. 'Hedendaagse dans, poëzie en concerten, van middeleeuws tot electro: we bestrijken een breed scala aan stijlen en disciplines. Dus, toen we benaderd werden door Paris Design Week, bood het een geweldige kans voor ons om krachten te bundelen met de wereld van design.'

Vorig jaar koppelde het Centrum het Hôtel de la Marine aan dit evenement door een monumentale installatie van kunstenaar Jeremy Maxwell Wintrebert in de binnenplaats van dit Herenhuis op Place de la Concorde te laten plaatsen. Deze glaskunstenaar plaatste 80 vergulde en verzilverde glazen schijven rond de locatie, met een totale lengte van elf meter, om het gebouw en de lucht te reflecteren.

'Deze samenwerking met het Centre des Monuments Nationaux is een echt voorrecht,' benadrukt Pierre Gendrot, directeur van Paris Design Week. 'Het biedt onvergelijkbare showcases van kwaliteit voor het hedendaagse creatieve ontwerp terwijl het werk van onze ontwerpers in een historisch perspectief wordt geplaatst.'

Meer informatie:
Paris Design Week
www.maison-objet.com

Publicatiedatum: