Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

FNV: ‘Altijd bedrijven die wat te piepen hebben’

Uit een recente landelijke enquĂȘte over de arbeidsomstandigheden in Nederland blijkt dat 81 procent van de ondervraagde werknemers 'zeer tevreden' is met zijn of haar cao. Desondanks ziet FNV genoeg redenen om de straat op te gaan. "Heel veel van de mensen zijn tevreden omdat we met heel veel strijd een fatsoenlijke loonsverhoging voor elkaar hebben gekregen", zegt Tuur Elzinga, voorzitter van vakbond FNV, in gesprek met BNR. "Mede dankzij de actie van FNV-leden die de kooltjes uit het vuur hebben gehaald en voorop zijn gaan staan."



Sprake van een kerend sentiment is er dan ook niet. "Althans, bij de grote meerderheid van de bevolking niet", zegt Turinga. Een hele grote meerderheid van de bevolking is voorstander van een verhoging van het minimumloon." Dat sentiment is minder voelbaar in de politiek. "Er zijn een paar partijen die toch hun oren laten hangen naar werkgevers die altijd wel wat te piepen hebben."

Bron: BNR

Publicatiedatum: