Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Lindy van Ramshorst en Kim Vlug succesvol met kanaal Trenddupes

Betaalbare alternatieven voor populaire producten trending op sociale media

Je ziet 'm op social media bij Ć©lke influencer in huis staan: die leuke vaas. Maar de vaas is peperduur. Dupeaccounts op Instagram en TikTok spelen hierop in door goedkopere varianten van populaire artikelen te delen. Lindy van Ramshorst (26) en Kim Vlug (27) zitten achter het kanaal Trenddupes. Waar komt deze hype vandaan en hoe ver mogen bedrijven eigenlijk gaan in het namaken van producten? Op die vragen geeft de PZC antwoord.

Influencers Lindy en Kim delen bespaartips met een groeiend publiek op hun Instagramkanaal Trenddupes, dat bijna 18.000 volgers telt. Ze speuren het internet af naar betaalbare alternatieven voor populaire producten, zoals meubels, accessoires en make-up. Het succes van Trenddupes is te danken aan de nadruk op diverse productcategorieƫn en het delen van 'dupes' die vaak viraal gaan op sociale media. Lindy en Kim zoeken naar betaalbare varianten van populaire producten in verschillende winkels en volgen buitenlandse accounts voor nieuwe producten. Ze selecteren producten zorgvuldig en testen make-updupes voordat ze deze delen. Hoewel ze zich bewust zijn van auteursrechten, willen ze mensen met een beperkt budget betaalbare alternatieven bieden en benadrukken ze het verschil in kwaliteit tussen originele producten en dupes. Hun focus op duurzaamheid blijkt uit het delen van tweedehandsproducten en creatieve DIY-video's.

Bron: PZC

Publicatiedatum: