Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bewoners ontdekken dat huis stuk kleiner is: makelaar is de klos

'Stel: je koopt een huis van 192 vierkante meter. Als je dit huis een dik jaar later zelf te koop zet, blijkt de woning plots 20 procent kleiner. En dus ook een ton minder waard. Het overkwam een stel in Tilburg, dat tot aan het gerechtshof moest strijden om een deel van het geld terug te krijgen.' Dat meldt het Brabants Dagblad, dat de rechtszaak bijwoonde.


Foto ter illustratie. © Aaron Amat | Dreamstime.com


Een stel uit Wassenaar ontdekte een aanzienlijk verschil in de oppervlakte van hun gekochte huis ten opzichte van de oorspronkelijke verkoopstukken, waardoor ze een juridische strijd aangingen met de aankoopmakelaar. Wat begon als een veelbelovende aankoop in 2019, eindigde in een teleurstelling toen bleek dat het huis veel kleiner was dan verwacht. Na een grondige opmeting door een andere makelaar, werd het woonoppervlak vastgesteld op 153,10 vierkante meter, wat nog steeds aanzienlijk minder was dan wat in de verkoopstukken stond vermeld.

Dit leidde tot een verlaging van de marktwaarde van het huis, wat resulteerde in een eis van het stel van 106.000 euro terugbetaling van de aankoopmakelaar. Het gerechtshof oordeelde dat de aankoopmakelaar verwachtingen had gewekt die niet werden waargemaakt, en stelde de schade vast op 80.000 euro. Daarnaast moet de aankoopmakelaar ook opdraaien voor de proceskosten, waarmee het totaalbedrag dat aan het stel moet worden betaald bijna een ton bedraagt.

Bron: Brabants Dagblad

Publicatiedatum: