Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Onderneming was gespecialiseerd in interieurinrichting

Familiebedrijf na 50 jaar failliet verklaard door Ondernemingsrechtbank

De ondernemingsrechtbank heeft dinsdag de Groep T.O.M. failliet verklaard. Het bedrijf was gespecialiseerd in interieurinrichting en gevestigd in het Vlaamse Oevel (Westerlo). De wortels van de onderneming liggen in Olen. Het familiebedrijf had zo'n vijftig mensen in dienst. Een overnemer toonde al interesse in 14 medewerkers. Dat meldt de Gazet van Antwerpen.Groep T.O.M., afkorting voor Totaalproject Op Maat, met een geschiedenis van 50 jaar in interieurinrichting, zowel voor particuliere als zakelijke klanten, heeft aangekondigd dat het faillissement onvermijdelijk was geworden. De terugval in omzet, gecombineerd met vaste kosten, leidde tot financiƫle moeilijkheden, ondanks extra financiering van de eigenaren.

Na intensieve gesprekken met potentiƫle overnemers ging de onderneming officieel failliet. Een bouwbedrijf uit Olen heeft zich echter bereid verklaard om twaalf schrijnwerkers in dienst te nemen onder vergelijkbare voorwaarden. De verfwinkel van Groep T.O.M. in Olen blijft open, waar twee medewerkers kunnen blijven werken.

Hoewel er nog geen oplossing is voor de resterende dertig medewerkers, hoopt de raadsman dat zij snel elders werk zullen vinden, gezien hun ervaring en vakmanschap. De rechtbank heeft curatoren aangesteld om het faillissementsdossier verder af te handelen.

De Groep T.O.M., opgericht door de familie Peeters, begon als een schilder- en behangersbedrijf in Olen-centrum in de jaren zeventig. Door de jaren heen groeide het uit tot een bekende naam in de interieurbranche, met een verfwinkel en showroom op de bedrijvenzone Turfputten. In 2019 verhuisde de activiteit naar Westerlo na de overname van het meubelatelier van bouwfirma Thys uit Oevel (Westerlo).

Meer informatie:
Groep T.O.M.
Nijverheidsstraat 10
2260 Westerlo
[email protected]
www.groeptom.be
Publicatiedatum: