Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Patricia Urquiola creëert 'meeslepende designervaring' met Heimtextil"

Heimtextil en Patricia Urquiola hebben samen een voorproefje gegeven van de designinstallatie die gerealiseerd zal worden op Heimtextil 2025, waarmee de speciale samenwerking met de gevierde Spaanse architect en ontwerper wordt versterkt. De samenwerking verhoogt verder de designexpertise van Heimtextil op het gebied van woning- en contracttextiel. De meeslepende interieurdesigninstallatie richt zich op kant-en-klare textielproducten, met een sterke nadruk op gastvrijheid en design.

Heimtextil onthult nieuwe details over de samenwerking met ontwerper Patricia Urquiola tijdens de Milan Design Week. Deze samenwerking betekent een samensmelting van visie, innovatie en duurzaamheid, en zet de toon voor een betekenisvolle ervaring in textieldesign die tentoongesteld zal worden op Heimtextil 2025 in Frankfurt.

Patricia Urquiola, de creatieve kracht achter Studio Urquiola, deelt de standvastige toewijding van Heimtextil om grenzen te verleggen en complexiteit te verminderen. Beide merken benaderen transformaties en duurzaamheid holistisch, wat verandering mogelijk maakt en de toekomst van interieurontwerpconcepten in gastvrijheid, detailhandel en verder vormgeeft.

'De samenwerking met Studio Urquiola verhoogt verder de sterke designexpertise van Heimtextil,' verklaart Olaf Schmidt, Vice President Textiles & Textile Technologies, Messe Frankfurt Exhibition GmbH. 'Urquiola's visionaire aanpak vult onze missie perfect aan om te inspireren, kennis over te dragen en de bedrijfsviabiliteit van de wereldwijde textielindustrie vooruit te helpen.'

Foto: Marco Bergamini / Messe Frankfurt

Ervaar design op Heimtextil 2025
Op Heimtextil 2025 kunnen bezoekers zich onderdompelen in een zorgvuldig samengestelde interieurdesigninstallatie door Patricia Urquiola, gericht op kant-en-klare textielproducten met de nadruk op gastvrijheid en design. Toepasselijk genaamd "Among-us", plaatst de nieuwe showcase de menselijke ervaring in zijn kern.

De installatie maakt een samenhangende designervaring mogelijk voor kopers en exposanten. De expertise van Heimtextil in Interior.Architecture.Hospitality met de ongeƫvenaarde ontwerpcapaciteit van Patricia Urquiola biedt een naadloze ervaring, die gastvrijheidsdesignconcepten overbrugt evenals wereldwijde leveranciers van functionele contracttextiel en retailers. Dit biedt verdere mogelijkheden om designvaardigheden voor deelnemers te tonen, waarmee de rol van Heimtextil als een toonaangevend platform voor ontwerpers, exposanten, architecten, retailers en besluitvormers in de gastvrijheid wordt versterkt, die streven naar herdefiniƫring van textieldesign.

'In samenwerking met Heimtextil, zetten we het onderzoek naar textiel voort dat het Studio al jaren doet, door textiel als producten te ontwikkelen en hun toepassing in productontwerp, interieurs en architectuur op een breed scala van schalen. "Among-us" zal een installatie zijn die onze visie voorstelt en een groter gesprek opent binnen en buiten de industrie, inclusief onderwerpen zoals duurzaamheid in materialen, gezelligheid en de perceptie tussen virtueel en realiteit,' zegt Patricia Urquiola.

Een gedeeld doel voor duurzaam design
Bovendien bevordert de samenwerking met Patricia Urquiola de discussie over duurzaamheid, met name op het gebied van regeneratieve materialen. Door tastbare voorbeelden van duurzame praktijken te tonen en innovatie te bevorderen, streven Heimtextil en Studio Urquiola ernaar de adoptie van duurzame praktijken in de gehele textielindustrie aan te moedigen.

Meer informatie:
Heimtextil
www.heimtextil.messefrankfurt.com

Publicatiedatum: