Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jesse Keizer, eigenaar van Wovar

"Keihard failliet als ik niet verzekerd was geweest"

Ieder jaar maakt het platform Twinkle een lijst met de beste e-commerce bedrijven uit Nederland. Voor het eerst staat ook ijzerwarenshop Wovar in de Twinkle100. Bij Wovar kan je terecht voor onder andere bevestigingsmaterialen, verf, en diverse soorten beslag voor deuren, ramen, poorten en hekken. Twinkle gaat in gesprek met eigenaar Jesse Keizer, want het is niet zonder slag of stoot gegaan bij de onderneming.


Jesse Keizer, eigenaar van Wovar.

Zo kreeg Wovar in de zomer van 2022 te kampen met een grote brand. "De zomer is precies de periode dat het voor mij moet gebeuren, dus de timing was ook nog beroerd. We hadden een grote voorraad aangelegd, geïmporteerd uit het Verre Oosten. De staalprijs was net gigantisch gestegen, dat pakte voor mij heel goed uit, want ik had alles nog goedkoop ingekocht. Daar zou ik echt een wrede marge mee maken. Maar ja, toen was er die brand en had ik niks meer.

De voorraad was weliswaar verzekerd, maar de verzekering vergoedt alleen het inkoopbedrag en niet de herkoopwaarde. Dus ik moest lokaal alles opnieuw kopen, voor een veel hogere prijs. Het heeft me 1,5 miljoen euro gekost. Je verwacht gewoon niet dat het je overkomt. Totdat het wel gebeurt. Want je bent echt alles kwijt. Als ik niet verzekerd was geweest, dan was ik nu keihard failliet. Het heeft een heleboel geld gekost, maar gelukkig niet de kop. Ik kan zeggen dat we er nu qua bedrijf wel redelijk overheen zijn", vertelt Keizer openhartig.

Lees hier het complete artikel.

Publicatiedatum: